- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Запіканка з картоплею, перцем і сардельками (на сковороді)
Запіканка з картоплею, перцем і сардельками (на сковороді)
Якщо прикрасити її зеленню, перш ніж подавати на стіл, буде ще апетитнішою.
Дуже смачну й ситну запіканку з картоплею, перцем і сардельками можна приготувати на сковороді.
Інгредієнти:
картопля — 200 г;
борошно пшеничне — 50 г;
сардельки — 150 г;
яйця — 2 шт.;
сир твердих сортів — 100 г;
помідори — 100 г;
перець болгарський свіжий — 120 г;
зелень — за бажанням;
сіль — близько 7 г (можна регулювати кількість за смаком);
перець мелений запашний — за смаком;
олія соняшникова — за смаком.
Приготування.
Відварити картоплю до напівготовності.
Зачекати, поки вона трохи охолоне, й натерти на тертці.
У каструльку з натертою картоплею додати сіль і перець, перемішати.
Вбити яйця.
Додати борошно.
Після перемішування вийде чудова основа для запіканки. Можна покуштувати її, щоб зрозуміти, чи варто досолити.
Додати олію в основу. Перемішати.
Викласти картопляно-яєчну основу на сковороду.
Кружальцями нарізати сардельки і розкласти їх, занурюючи в цю картопляно-яєчну основу.
Половинки слайсів помідора розкласти рівномірно на сардельки.
Вирізати серцевину перцю, нарізати на кружальця. Кружальця болгарського перцю розкласти поверх помідорів.
Закрити кришкою і на дуже повільному вогні томити. Періодично зазирати під кришку. Коли краї почнуть ставати підсмаженими, натерти сир. Розкласти його поверх перцевих кружалець.
Знову закрити кришкою на 7 хвилин.
Дати трохи охолонути, поділити по тарілках, прикрасити зеленню й роздати нетерплячим домочадцям.
Також ми розповідали про запіканку з хліба, ковбаси та твердого сиру: просто, ситно й дуже смачно.