- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Літня насолода на тарілці: готуємо холодний борщ по-українськи за 15 хвилин
Літня насолода на тарілці: готуємо холодний борщ по-українськи за 15 хвилин
Простий і освіжаючий рецепт холодного борщу, який легко приготувати з сезонних продуктів.

Коли стовпчик термометра вперто тримається вище +30, важкі гарячі страви відходять на другий план. Саме в таку пору українці звертаються до перевіреної сезонної класики — холодного борщу. Ця страва не тільки рятує від спеки, а й насичує організм вітамінами та рідиною. Ми підготували для вас простий рецепт, який легко втілити з доступних у кожному українському супермаркеті чи на базарі продуктів.
Інгредієнти на 4 порції:
- 2 середні варені буряки
- 3 варені яйця
- 3-4 середні варені картоплини
- 2 свіжі огірки
- 1 пучок зеленої цибулі
- 1 пучок кропу
- 500 мл кефіру або йогурту (без добавок)
- 200 мл холодної кип’яченої води
- 1 ч.л. гірчиці (опціонально)
- Сіль і перець — за смаком
Приготування:
- Буряк, картоплю, яйця і огірки нарізати кубиками.
- Подрібнити зелену цибулю та кріп.
- У великій мисці з’єднати всі інгредієнти.
- Залити кефіром, розбавити водою до бажаної консистенції.
- За бажанням додати ложку гірчиці для пікантності.
- Посолити, поперчити, ретельно перемішати.
- Дати настоятися в холодильнику 20–30 хвилин.
Страва ідеально смакує охолодженою, у супроводі чорного хліба або варених яєць. Це не лише смачно, а й поживно — з мінімальними витратами часу й без необхідності стояти над плитою.
Більше новин читайте на GreenPost.







