Догори
Дати відгук

Літня насолода на тарілці: готуємо холодний борщ по-українськи за 15 хвилин

Простий і освіжаючий рецепт холодного борщу, який легко приготувати з сезонних продуктів.

1 хв на прочитання02 Липня 2025, 22:41
Холодний борщ — легкий літній рецепт із доступних продуктів в Україні. Фото: Скарбничка рецептів Холодний борщ — легкий літній рецепт із доступних продуктів в Україні. Фото: Скарбничка рецептів
Поділитись:

Коли стовпчик термометра вперто тримається вище +30, важкі гарячі страви відходять на другий план. Саме в таку пору українці звертаються до перевіреної сезонної класики — холодного борщу. Ця страва не тільки рятує від спеки, а й насичує організм вітамінами та рідиною. Ми підготували для вас простий рецепт, який легко втілити з доступних у кожному українському супермаркеті чи на базарі продуктів.

Інгредієнти на 4 порції:

  • 2 середні варені буряки
  • 3 варені яйця
  • 3-4 середні варені картоплини
  • 2 свіжі огірки
  • 1 пучок зеленої цибулі
  • 1 пучок кропу
  • 500 мл кефіру або йогурту (без добавок)
  • 200 мл холодної кип’яченої води
  • 1 ч.л. гірчиці (опціонально)
  • Сіль і перець — за смаком

Приготування:

  1. Буряк, картоплю, яйця і огірки нарізати кубиками.
  2. Подрібнити зелену цибулю та кріп.
  3. У великій мисці з’єднати всі інгредієнти.
  4. Залити кефіром, розбавити водою до бажаної консистенції.
  5. За бажанням додати ложку гірчиці для пікантності.
  6. Посолити, поперчити, ретельно перемішати.
  7. Дати настоятися в холодильнику 20–30 хвилин.

Страва ідеально смакує охолодженою, у супроводі чорного хліба або варених яєць. Це не лише смачно, а й поживно — з мінімальними витратами часу й без необхідності стояти над плитою.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost