Догори
Дати відгук

Мамалига по-абхазьки — надзвичайно простий і легкий рецепт

Цю страву теж можна готувати по-різному.

1 хв на прочитання02 Липня 2024, 01:21
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Попри свою екзотичну назву, мамалига належить до звичних нам страв. Проте її теж можна готувати по-різному. Наприклад, по-абхазьки.

Інгредієнти:

крупа кукурудзяна — 1 склянка;

вода — 3 склянки;

масло вершкове — 30 г;

сир сулугуні — 150 г;

сіль за смаком;

зелень — для подачі.

Приготування.

Кукурудзяну крупу пересипати в казан або товстостінну каструлю.

Влити окріп, безперервно перемішуючи крупу.

Довести рідину до кипіння та варити кашу на повільному вогні, постійно перемішуючи, до готовності. Час приготування залежатиме від крупи. Якщо сир ви плануєте додати при подачі, кашу посоліть у процесі варіння.

У майже готову мамалигу додати вершкове масло. Якщо ви плануєте готувати кашу разом із сулугуні, слід нарізати сир кубиками та додати зараз.

Перемішати кашу і проварити, перемішуючи, ще кілька хвилин на повільному вогні.

Розкласти мамалигу в тарілки, зверху викласти шматочки сулугуні та подати страву до столу.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.