- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- М'ясо по-французьки із запеченою картоплею: просто, вишукано і смачно
М'ясо по-французьки із запеченою картоплею: просто, вишукано і смачно
Класична страва, що завоювала серця гурманів.
М'ясо по-французьки із запеченою картоплею — це класична страва, що завоювала серця гурманів своїм неповторним смаком і ароматом.
Інгредієнти:
свинина (карбонад, шия) — 1 кг;
картопля середнього розміру — 7 шт.;
помідори — 3 шт.;
цибуля ріпчаста середнього розміру — 2 шт.;
сир твердий — 200 г;
сіль;
чорний мелений перець;
приправа до м'яса;
олія;
майонез.
Приготування.
Замаринувати м'ясо. Нарізати вздовж карбонад шматочками по 1,5 см, але не товщі за 2 см. Добре натерти сіллю, перцем і приправою для м'яса. Нарізати півкільцями цибулю, змішати з м'ясом і, якщо час дозволяє, залишити маринуватися на 12 годин; якщо ні, то хоча б на півгодини.
Почистити картоплю і нарізати її кружальцями.
Змастити деко олією і викладати шарами: картоплю, м'ясо, змащене майонезом, зверху м'яса — цибулю, потім порізані кільцями помідори.
Розігріти духовку до 180 °С та запікати м'ясо протягом 50 хвилин.
Перед готовністю натерти на тертці сир і посипати м'ясо, поставити в духовку ще на 10 хвилин.
Більше новин читайте на GreenPost.