Догори
Дати відгук

Вихідні з шашликами: лікар розповідає про те, що слід враховувати при виборі м’яса

Можна підрахувати та вирішити, наскільки для вас страшна свинина.

1 хв на прочитання06 Травня 2023, 20:09
Фото: ТСН
Шашлик потрібно їсти в обмежених кількостях Фото: ТСН Шашлик потрібно їсти в обмежених кількостях
Поділитись:

Є багато порад, як правильно провести вихідні на шашликах. Медичний Телеграм-канал «Я вимагаю для тебе авокадо» зокрема нагадує, що на столі обов'язково мають бути чиста питна вода, овочі та зелень. Можна подати овочі свіжими, можна посмажити на мангалі.

Алкоголю та солодких напоїв, в ідеалі, не повинно бути взагалі.

Також краще обійтися без соусів на кшталт майонезу та кетчупу. Для гарного м'яса достатньо маринаду. Псувати його смак кетчупом і майонезом не потрібно.

А ось чи варто замість свинини обирати курячу грудку? Щоб відповісти для себе на це запитання, можна підрахувати та вирішити, наскільки для вас страшна свинина.

Енергетична цінність у 100 г продукту

Вид

Білки

Жири

Вуглеводи

Ккал

Яловичина 2 категорії

20

9,8

-

218

Свинина

14,3

33

-

357

Баранина 2 категорії

19,8

9,6

-

262

Курка бройлер

19,7

11,2

-

180

Грудка куряча

23,6

1,9

-

113

Окіст курячий

16,8

10,2

-

158

Індичка

19,5

22

-

114

Грудка індички

23,6

1,5

-

114

Кролик

21,2

11

-

183

Горбуша

20,5

6,5

-

140

Кета

19

5,6

-

127

Тріска атлантична

17,8

0,7

-

82

Минтай

15,9

0,9

-

72

Пікша

17,2

0,5

-

73

Лосось атлантичний

19,8

6,3

-

142

Оселедець атлантичний

19,1

6,5

-

135

Скумбрія

18,7

11,9

-

181

«Якщо хочеться шашлик зі свинини, відмовлятися не варто. Він буде калорійнішим у півтора — два рази, ніж інші види м'яса. Тому ставитись до нього краще як делікатесу, ніж як до основної страви на столі та з'їсти кілька шматочків м'яса. А більшу частину своєї тарілки заповнити овочевим салатом (але ця порада від виду м'яса не залежить)», — ідеться в повідомленні.

Нагадаємо також, «грузини рекомендують»: кілька варіантів суперсмачних шашликів.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.