Догори
Дати відгук

Листкові коржі на сковороді — рецепт неймовірно простий у приготуванні

Кілька базових продуктів — і ви отримаєте ідеальну основу для сніданку, перекусу чи навіть швидкої закуски до чаю.

2 хв на прочитання18 годин тому
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Уявіть собі аромат свіжих, хрустких коржів, які готуються просто на сковороді — без духовки та складних інгредієнтів! Цей рецепт неймовірно простий у приготуванні та відкриває безліч можливостей для кулінарних експериментів. Лише кілька базових продуктів, трохи терпіння — і ви отримаєте ідеальну основу для сніданку, перекусу чи навіть швидкої закуски до чаю. Листкові коржі виходять настільки легкими й апетитними, що їх можна подати як самостійно, так і з різними соусами чи начинками, за вашим смаком.

Інгредієнти:

борошно — 300 г;

вода тепла — 200-220 г (потрібно орієнтуватися на консистенцію тіста);

сіль — ½ ч. ложки з гіркою;

цукор — 1 ч. ложка з гіркою;

олія — для змащування тіста;

крохмаль — для посипання тіста.

Приготування.

У борошно додати сіль і цукор. Влити теплу воду. Замісити м'яке податливе тісто (хвилин 5).

Розділити тісто на 5 частин (приблизно по 100 г), сформувати кульки. Кожну кульку змастити олією, накрити харчовою плівкою, залишити відпочивати на 15 хвилин.

Робочу поверхню змастити олією. Кожну кульку тіста розтягнути руками максимально тонко, можна розкачати качалкою.

Пласт тіста змастити олією та злегка посипати крохмалем. Звернути краї до центру. Ще трохи змастити олією та присипати крохмалем.

Прямокутник, що вийшов, згорнути в рулет.

Рулет згорнути в равлик.

Равлик розтягнути руками чи розкачати качалкою в коржик завтовшки близько 0,5 см.

Смажити листкові коржі на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії (чи на сухій сковороді) на невеликому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро