- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- «Лінивий» хачапурі на сковороді: буде готово за кілька хвилин
«Лінивий» хачапурі на сковороді: буде готово за кілька хвилин
Рецепт дуже простий і швидкий.
Для приготування лінивого хачапурі на сковороді можна використовувати не лише «традиційний» сир сулугуні, а й будь-який інший сир, який добре плавиться. Найкраще готувати цю просту й смачну страву із кількості продуктів, вказаної в рецепті, на сковорідці діаметром 26 см.
Інгредієнти:
сир сулугуні (або інший) — 150-250 г (що більше сиру, то смачніше);
борошно — 120-130 г (1 склянка об'ємом 200 мл);
молоко — 200 мл (1 склянка);
яйце — 1 шт.;
цукор – 1/2 ч. ложки;
сіль — за смаком (залежно від солоності сиру);
розпушувач – 1/2 ч. ложки;
масло вершкове (за бажанням) — маленький шматочок.
Приготування.
У мисці змішати яйце, сіль, цукор, молоко, борошно та розпушувач. Перемішати віночком.
Туди ж натерти на середній тертці сир сулугуні.
Сковороду добре розігріти, змастити тонким шаром олії.
Вилити тісто в сковороду.
Смажити сирний коржик під закритою кришкою на маленькому вогні 7-8 хвилин, поки тісто зверху не схопиться.
Акуратно перевернути коржик і смажити з іншого боку 2-3 хвилини до рум'яності.
Ще гарячий сирний корж можна змастити вершковим маслом.
Ми також наводили інший рецепт «лінивих» хачапурі — з сиром і зеленню.
Окрім того, ми писали про пісні ажурні млинці на окропі — рецепт без яєць.