Догори
Дати відгук

«Лінивий» хачапурі на сковороді: буде готово за кілька хвилин

Рецепт дуже простий і швидкий.

1 хв на прочитання23 Жовтня 2022, 07:39
Поділитись:

Для приготування лінивого хачапурі на сковороді можна використовувати не лише «традиційний» сир сулугуні, а й будь-який інший сир, який добре плавиться. Найкраще готувати цю просту й смачну страву із кількості продуктів, вказаної в рецепті, на сковорідці діаметром 26 см.

Інгредієнти:

сир сулугуні (або інший) — 150-250 г (що більше сиру, то смачніше);

борошно — 120-130 г (1 склянка об'ємом 200 мл);

молоко — 200 мл (1 склянка);

яйце — 1 шт.;

цукор – 1/2 ч. ложки;

сіль — за смаком (залежно від солоності сиру);

розпушувач – 1/2 ч. ложки;

масло вершкове (за бажанням) — маленький шматочок.

Приготування.

У мисці змішати яйце, сіль, цукор, молоко, борошно та розпушувач. Перемішати віночком.

Туди ж натерти на середній тертці сир сулугуні.

Сковороду добре розігріти, змастити тонким шаром олії.

Вилити тісто в сковороду.

Смажити сирний коржик під закритою кришкою на маленькому вогні 7-8 хвилин, поки тісто зверху не схопиться.

Акуратно перевернути коржик і смажити з іншого боку 2-3 хвилини до рум'яності.

Ще гарячий сирний корж можна змастити вершковим маслом.

Ми також наводили інший рецепт «лінивих» хачапурі — з сиром і зеленню.

Окрім того, ми писали про пісні ажурні млинці на окропі — рецепт без яєць.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost