Догори
Дати відгук

Лікарі назвали продукти, в яких найбільше пробіотиків

Пробіотик — це корисні для мікрофлори кишківника бактерії. Вони надходять до нас із їжею, з корисними продуктами, наприклад із кисломолочними.

2 хв на прочитання19 Січня 2021, 11:04
Поділитись:

Гарне травлення і стабільна робота кишківника — основа здоров'я людини. Обмін речовин, засвоєння вітамінів та інших корисних елементів, сильний імунітет — все починається саме у процесі травлення, в кишківнику, де живуть мільярди бактерій.

Пробіотики приносять організму велику користь:

  • сприяють зміцненню імунної системи;
  • нормалізують роботу тонкого кишківника;
  • борються із запорами;
  • покращують стан шкіри;
  • допомагають швидкому одужанню в разі застуд;
  • оптимізують засвоєння білка, поживних речовин, вітамінів;
  • необхідні під час і після лікування антибіотиками, згладжують наслідки такого лікування.

Йогурт

Найвідоміший продукт, що містить пробіотики. У йогуртах справді багато корисних бактерій, в основному молочнокислих і біфідобактерій. Але потрібно враховувати, що найкорисніший — це натуральний йогурт, без солодких добавок.

Квашена капуста

У квашеній капусті багато вітаміну С і корисних пробіотиків, як і в будь-якому ферментованому продукті. Крім пробіотиків цей продукт містить клітковину, вітаміни B і K, натрій, залізо та інші мікроелементи. Також у кислій капусті є корисні для зору антиоксиданти лютеїн і зеаксантин. Потрібно мати на увазі, що всі корисні речовини містяться в капусті, яку квасили холодним способом, без додавання оцту.

Чайний гриб, точніше, речовина, що виготовляється з його допомогою, яку в західних країнах називають «комбуча», вважається джерелом пробіотиків, як і інші ферментовані напої. Напій одержують із чорного або зеленого чаю, збродженого за допомогою спеціальних бактерій і дріжджового гриба. Через те, що це продукт ферментації, в ньому містяться пробіотики. Напій цей вважається дуже корисним для здоров'я, але це не підтверджено дослідженнями достатнім чином. 

М'який сир У молодих і м'яких сирах зберігаються корисні бактерії. Сири готуються методом сквашування та ферментації, але тільки в молодих зберігається бактеріальне життя, тверді сири не можуть похвалитися наявністю пробіотиків.

До слова, що класти на тарілку, а що ні, щоб якомога довше зберегти молодість і хорошу форму, знає Оксана Скиталінська, лікарка-дієтологиня.

Ще недавно старіння вважалося неконтрольованим генетично запрограмованим процесом, який медики позначали терміном «біологічне старіння». Але погляди змінюються: стрімкий розвиток біогеронтології — науки, що вивчає процеси старіння, спростовує теорію безнадійного панування генетичної програми.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Зображення згенероване ШІ
У Франції схвалили законопроект про заборону дискримінації за волоссям
1 хв на прочитання56 хвилин тому
Омікрон Коронавірус Вакцинація
В Україну доставлено 254 тисячі доз омікрон-специфічної вакцини проти COVID-19
2 хв на прочитання3 години тому
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитання6 годин тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання6 годин тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора