Догори
Дати відгук

Лікарі назвали 5 причин вживати більше моркви цієї зими

Морква сприяє зміцненню здоров’я серця, оскільки допомагає знизити рівень «поганого» холестерину в організмі.

3 хв на прочитання22 Грудня 2020, 13:07
Поділитись:

Морква — це суперкорисний овоч, який не тільки допомагає нам зігрітись, адже входить до численних рецептів гарячих і ситних супів та рагу, а і надзвичайно корисний для здоров’я. Зокрема, морква сприяє зміцненню здоров’я серця, оскільки допомагає знизити рівень «поганого» холестерину в організмі, а все завдяки наявності у ній бета-каротину.

Нещодавно було проведено два дослідження на мишах та людях, які показали, що швидкість перетворення бета-каротину на вітамін А, і відповідно користь моркви для серцево-судинного здоров’я кожної людини, залежить від активності в її організмі ферменту під назвою бета-каротин-оксигеназа 1.

Склад моркви
Насамперед, морква корисна тим, що містить велику кількість вітамінів і мікроелементів. Так, у моркві містяться вітаміни PP, A, B1, B2, B5, B6, В9, C, E, H і K, а також залізо, цинк, йод, мідь, марганець, селен, хром, фтор, молібден, бор, ванадій, кобальт, літій, алюміній, нікель, кальцій, магній, натрій, калій, фосфор, хлор та сірка.
Крім того, морква не калорійна — лише 35 кілокалорій на 100 грамів. Саме тому морква часто включається в різні дієти, але фахівці все-таки рекомендують не переборщити з дозуванням.

Переваги, які ви можете отримати, якщо збільшите споживання цього солодкого яскравого овочу:

Вона сприяє схудненню. Морква — це низькокалорійний продукт, який багатий на клітковину. Пектин, основний різновид клітковини, що міститься у моркві, це розчинна форма клітковини, яка дає довге відчуття ситості, запобігає переїданню та сприяє зниженню ваги. Додаючи моркву до страв, ви зробите їх більш ситними, що дасть змогу їсти менше.

Вона зміцнює здоров’я очей. Морква містить бета-каротин, провітамін вітаміну А. Це важлива поживна речовина, яка запобігає розвитку курячої сліпоти та віковому зниженню зору. Антиоксиданти, що містяться у моркві, також допомагають відновити пошкоджені клітини та запобігти подальшим пошкодженням.

Image by jacqueline macou from Pixabay

Вона знижує ризик розвитку раку. Морква — це джерело каротиноїдів, які мають потужні антиоксидантні властивості. Вони допомагають моркві боротись зі шкідливим впливом вільних радикалів, які є поширеною причиною виникнення раку.

Вона зміцнює імунітет. Морква містить різні вітаміни та мінерали, включаючи вітаміни А, К1, В6, біотин, калій тощо. Вони дуже важливі для росту та розвитку організму, оскільки сприяють здоров’ю кісток та імунної системи. Калій допомагає підтримувати здоровий артеріальний тиск.

Вона допомагає контролювати рівень цукру у крові. Морква має низький глікемічний індекс, тому викликає мінімальне підвищення рівня цукру в крові у порівнянні з багатьма іншими продуктами харчування. Тому вона вважається корисною для людей, які страждають на цукровий діабет.

За матеріалами  wworld.com.ua,  medfond.com,  monitor.cn.ua. 

Лікарі назвали сім продуктів, які допоможуть покращити роботу легенів. 

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.