Лагман: як прості інгредієнти можуть перетворитися на вишукану та смачну страву

3 хв на прочитання15 Вересня 2024, 13:24
Фото: «Їжа легко»

Добре підходить для великої компанії чи сімейної вечері.

Лагман — це чудовий приклад традиційної кухні Центральної Азії, що вражає своєю насиченістю та багатством смаків. Ця страва добре підходить для великої компанії чи сімейної вечері і є чудовим прикладом того, як прості інгредієнти можуть перетворитися на вишукану та смачну страву.

Інгредієнти:

борошно — 400 г;

вода — 200 мл;

сіль — 1 ч. ложка для локшини + 1 ст. ложка (до смаку) для підливи;

олія — ​​1 ст. ложка для локшини + ​​150 г для підливи;

м'ясо (м'якоть) — 400 г;

картопля — 2-3 шт.;

редька — 1 шт.;

капуста білокачанна — 100 г;

буряк — 1 шт.;

перець болгарський зелений — 1 шт.;

помідори — 3-4 шт.;

морква — 2 шт.;

цибуля ріпчаста — 3-4 шт.;

часник — 6-7 зубчиків (за смаком);

перець чорний мелений — 1 ч. ложка (до смаку) або перець червоний мелений гострий — ¼ ч. ложки (до смаку).

Приготування.

Борошно просіяти. У воду додати сіль і дуже добре перемішати. Влити воду із сіллю в миску з борошном.

Ретельно перемішати ложкою.

Замісити м'яке тісто. Наприкінці замісу додати в тісто олію й вимішувати ще кілька хвилин. Накрити тісто рушником, залишити на 15-20 хвилин.

Тісто тонко розкотити, посипати борошном. Залишити на 5-10 хвилин, аби тісто підсохло.

Згорнути пласт тіста в рулет, гострим ножем нарізати локшину.

Локшина для лагмана готова.

Закип'ятити 3 л води, додати 1,5 ч. ложки солі. У киплячу солону воду викласти локшину. Помішуючи, довести до кипіння й варити локшину до готовності, 2-3 хвилини на сильному вогні.

Готову локшину відкинути на друшляк, зберігши при цьому трохи відвару — він ще знадобиться. Промити локшину двічі-тричі в холодній воді, дати воді стекти.

В окремому посуді приготувати підливу (ваджу). Для цього м'ясо порізати кубиками середнього розміру.

Картоплю очистити, вимити, нарізати невеликими кубиками.

Редьку очистити, вимити, нарізати дрібними кубиками.

Моркву очистити, вимити, нарізати соломкою.

Капусту також нарізати соломкою.

Буряк очистити, вимити, нарізати соломкою.

Цибулю очистити, вимити, нарізати кільцями.

Вимити болгарський перець, нарізати кільцями.

Помідори вимити та нарізати невеликими шматочками.

Часник очистити та нарізати дуже дрібно.

У сковороді розжарити олію, викласти м'ясо.

Обсмажити м'ясо на середньому вогні, помішуючи, 8-10 хвилин, до утворення рум'яної скоринки.

Потім викласти в сковороду з м'ясом помідори та часник і продовжувати смажити 2 хвилини.

Потім додати цибулю, капусту, моркву, редьку, солодкий перець, буряк і картоплю.

Все перемішати кілька разів, посолити, приправити чорним або червоним перцем, налити трохи відвару, в якому було зварено локшину.

Тушкувати м'ясо з овочами на слабкому вогні 30-40 хвилин.

Коли буде готова підлива, локшину занурити в окріп. Перекласти половину локшини на тарілку, залити половиною підливи. Зверху ще викласти шар локшини та підливи.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: