Догори
Дати відгук

"Лагідне" варення з черешні: рецепти приготування джему на зиму

Прості та смачні рецепти

2 хв на прочитання28 Липня 2022, 16:56
Поділитись:

Варення з черешні – одна з найсмачніших закруток, яку можна використовувати не тільки як десерт. Ці ягоди також смакують у випічці і навіть з м'ясом. Підготували для вас прості та смачні рецепти приготування варення з черешні, пише Радіо MAXIMUM.

Черешневе варення з кісточками

Інгредієнти:​

  • Черешня – 1 кг
  • Цукор – 1 кг
  • Вода – 1 склянка
  • Ванільний цукор – 5 г
  • Лимонна кислота – 1 г

Рецепт приготування варення з черешень з кісточками:

  1. Очистити черешню від плодоніжок, видалити пошкоджені плоди. Промити, дати стекти воді, викласти в емальовану каструлю.
  2. Залити киплячим цукровим сиропом.
  3. Варити у два прийоми з перервою між варіннями в 5 годин.
  4. Додати в кінці другого варіння ванільний цукор, лимонну кислоту.
  5. Розлити в сухі стерильні банки, наповнюючи їх на 1/2 см нижче верху горлечка, закатати підготовленими кришками.

Джем з черешні на зиму

Інгредієнти:​

  • Черешня – 1 кг
  • Цукор – 2 склянки
  • Лимонний сік – 2 столові ложки
  • Мигдалева есенція – 4 краплі

Рецепт приготування варення з черешні на зиму:

  1. Ягоди вимити, просушити, очистити від кісточок.
  2. Подрібнити з в блендері, додати цукор, вимішати й дати кілька годин постояти, щоб сік розчинив цукор.
  3. Джем варять на повільному вогні в товстостінному посуді, постійно помішуючи. Перед закінченням варіння додайте в джем лимонний сік.
  4. Готовність перевіряється по густоті краплі: на холодне блюдце капніть краплю джему, і нахиліть його. Якщо крапля не розтікається, джем готовий.

Варення з черешні у мультиварці

Інгредієнти:​

  • Черешня без кісточок – 1 кг
  • 1 кг цукру

Рецепт приготування варення з черешні у мультиварці:

  1. У черешневому варенні, звареному в мультиварці, не використовуємо воду.
  2. Засипати ягоди цукром.
  3. Кришку мультиварки закрити, включити на режим Тушкування на 1 годину.
  4. За цей час банки для варення помити та простерилізувати. Варення, зварене в мультиварці, готово.
  5. Розливаємо варення з черешні у чисті банки й закриваємо кришками.

Варення з черешень без кісточок

Інгредієнти:​

  • Черешня – 1 кг
  • Цукор – 1,2 кг
  • Вода – 0,2 л

Рецепт приготування варення з черешні без кісточок:

  1. Цукор залити холодною водою, довести до кипіння, зменшити вогонь і 10 хвилин проварити.
  2. Засипати в сироп промиті та просушені ягоди без кісточок, довести до кипіння і дати відстоятися 12 годин.
  3. Кип'ятити-охолоджувати його потрібно тричі.
  4. Готове варення розлити в стерилізовані в банки й закатати.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Грошова допомога фермерам: як отримати дотацію на корів у 2025 році. Фото: Крамагросвіт
Аграрії можуть отримати 7 тисяч гривень дотації на кожну корову: стартує прийом заявок
1 хв на прочитання3 години тому
Фото: Максим Нікітін
Як приготувати сухарики для салатів — три способи
2 хв на прочитання11 годин тому
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитанняВчора
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитанняВчора
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитанняВчора
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитання18 Травня 2025
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання18 Травня 2025