- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- "Лагідне" варення з черешні: рецепти приготування джему на зиму
Варення з черешні – одна з найсмачніших закруток, яку можна використовувати не тільки як десерт. Ці ягоди також смакують у випічці і навіть з м'ясом. Підготували для вас прості та смачні рецепти приготування варення з черешні, пише Радіо MAXIMUM.
Черешневе варення з кісточками
Інгредієнти:
- Черешня – 1 кг
- Цукор – 1 кг
- Вода – 1 склянка
- Ванільний цукор – 5 г
- Лимонна кислота – 1 г
Рецепт приготування варення з черешень з кісточками:
- Очистити черешню від плодоніжок, видалити пошкоджені плоди. Промити, дати стекти воді, викласти в емальовану каструлю.
- Залити киплячим цукровим сиропом.
- Варити у два прийоми з перервою між варіннями в 5 годин.
- Додати в кінці другого варіння ванільний цукор, лимонну кислоту.
- Розлити в сухі стерильні банки, наповнюючи їх на 1/2 см нижче верху горлечка, закатати підготовленими кришками.
Джем з черешні на зиму
Інгредієнти:
- Черешня – 1 кг
- Цукор – 2 склянки
- Лимонний сік – 2 столові ложки
- Мигдалева есенція – 4 краплі
Рецепт приготування варення з черешні на зиму:
- Ягоди вимити, просушити, очистити від кісточок.
- Подрібнити з в блендері, додати цукор, вимішати й дати кілька годин постояти, щоб сік розчинив цукор.
- Джем варять на повільному вогні в товстостінному посуді, постійно помішуючи. Перед закінченням варіння додайте в джем лимонний сік.
- Готовність перевіряється по густоті краплі: на холодне блюдце капніть краплю джему, і нахиліть його. Якщо крапля не розтікається, джем готовий.
Варення з черешні у мультиварці
Інгредієнти:
- Черешня без кісточок – 1 кг
- 1 кг цукру
Рецепт приготування варення з черешні у мультиварці:
- У черешневому варенні, звареному в мультиварці, не використовуємо воду.
- Засипати ягоди цукром.
- Кришку мультиварки закрити, включити на режим Тушкування на 1 годину.
- За цей час банки для варення помити та простерилізувати. Варення, зварене в мультиварці, готово.
- Розливаємо варення з черешні у чисті банки й закриваємо кришками.
Варення з черешень без кісточок
Інгредієнти:
- Черешня – 1 кг
- Цукор – 1,2 кг
- Вода – 0,2 л
Рецепт приготування варення з черешні без кісточок:
- Цукор залити холодною водою, довести до кипіння, зменшити вогонь і 10 хвилин проварити.
- Засипати в сироп промиті та просушені ягоди без кісточок, довести до кипіння і дати відстоятися 12 годин.
- Кип'ятити-охолоджувати його потрібно тричі.
- Готове варення розлити в стерилізовані в банки й закатати.
Більше з розділу Агро
Шашлик у томатному маринаді — можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі
В Україна почала дешевшати морква: чого чекати на свята?
Данія засадить лісом 15% своїх сільгоспугідь
У ДАР з'явиться система оповіщення для бджолярів - Мінагро
Інвестиції у рибне господарство: Рада ухвалила відповідний закон
Млинці «Тануть у роті» — покроковий рецепт
Україна через слабкий врожай потребує імпорту картоплі
Віталій Коваль: у держбюджеті-2025 рік на агросектор заклали майже 8 млрд грн
Більше з GreenPost
Україна інтегрується до міжнародної системи боротьби з ННН-рибальством
Міненерго заохочує бізнес розвивати модель постачання електроенергії
Вже всьоме за рік: вражаючі кадри виверження вулкана в Ісландії (ВІДЕО)
Якщо залишилися зайві бетонні блоки: креативні ідеї (ФОТО)
Вигоріла площа Майорки, Менорки й Ібіци разом: лісові пожежі у 2023-му завдали найбільшої шкоди Європі
Критична ситуація з опалювальним сезоном у Кривому Розі, – Мінрозвитку
Італія допомагатиме Україні відновлювати енергетику та залучати інвестиції для відновлення економіки
На Одещині - спалах АЧС