Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Варення з персиків та лаванди: незвичайний смак Провансу

Варення з персиків та лаванди: незвичайний смак Провансу

Цей рецепт — для справжніх гурманів.

1 хв на прочитання6 годин тому
Фото: Bormioliluigi.com Фото: Bormioliluigi.com
Поділитись:

Поєднання солодких персиків та ароматної лаванди — справжня екзотика. Таке варення має ніжний квітковий аромат та ідеально підходить до сирів, млинців або ж просто як вишуканий десерт.

Інгредієнти.

персики — 1 кг;

цукор — 700 г;

вода — 100 мл;

сушені квіти лаванди харчової — 2 ч. л.;

сік половини лимона.

Приготування.

Персики помиити, обдати окропом, зняти шкірку, видалити кісточки та нарізати дрібними кубиками.

У каструлю з товстим дном всипати цукор, залити водою, додати лимонний сік. Довести до кипіння, щоб цукор повністю розчинився.

Додати персики, довести до кипіння і варити на повільному вогні 30 хвилин.

Лаванду загорнути в марлю, зробивши мішечок, і опустити у варення. Варити ще 10 хвилин. Потім витягнути мішечок.

Розлити гаряче варення по стерилізованих банках і закатати.

Більше рецептів читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.