Варення з персиків та лаванди: незвичайний смак Провансу
Цей рецепт — для справжніх гурманів.

Поєднання солодких персиків та ароматної лаванди — справжня екзотика. Таке варення має ніжний квітковий аромат та ідеально підходить до сирів, млинців або ж просто як вишуканий десерт.
Інгредієнти.
персики — 1 кг;
цукор — 700 г;
вода — 100 мл;
сушені квіти лаванди харчової — 2 ч. л.;
сік половини лимона.
Приготування.
Персики помиити, обдати окропом, зняти шкірку, видалити кісточки та нарізати дрібними кубиками.
У каструлю з товстим дном всипати цукор, залити водою, додати лимонний сік. Довести до кипіння, щоб цукор повністю розчинився.
Додати персики, довести до кипіння і варити на повільному вогні 30 хвилин.
Лаванду загорнути в марлю, зробивши мішечок, і опустити у варення. Варити ще 10 хвилин. Потім витягнути мішечок.
Розлити гаряче варення по стерилізованих банках і закатати.
Більше рецептів читайте на GreenPost.



