Догори
Дати відгук

Київську лікарню №8 «поставили на паузу»?

18 травня лікарню було закрито на карантин після перевірки Держспоживслужби.

3 хв на прочитання13 Червня 2020, 14:21
Поділитись:

Соцмережами ширяться дописи про те, що найбільша в Києві клінічна лікарня №8 законсервована вже майже 3 тижні, а весь колектив  змусили піти у відпустку за власний рахунок. Звинувачують Віталія Кличка – мовляв, не виплатив муніципальної надбавки за роботу з COVID-19 (по 4 тис. грн лікарям, 3 тис  – медсестрам, 1 тис – санітаркам), а також уряд, який «зажав» персоналу обіцяні 300% «коронавірусних».

«Тисячі людей не отримали медичну допомогу через паралізовану вже майже 3 місяці лікарню», – пишуть користувачі.

Заступник директора КНП Київська міська клінічної лікарня №8 Богдан Легінь підтвердив: наразі роботу медичного закладу призупинено. Проте всі інші наведені факти спростував.

«Із 17 березня ми приймали хворих на пневмонію, – сказав він у своєму коментарі GreenPost. – Звичайно, серед них виявлялися і хворі на COVID-19. Коли ми виявляли таких хворих, то переводили їх в інфекційне відділення. Вони перебували у нас 2-5 днів».

Звичайно, не обійшлося без контактних співробітників, у яких підтвердився діагноз COVID-19. Проте говорити про мор серед персоналу не випадає.

«Захворіли у нас 44 співробітники, із них уже майже половина одужали, всі на амбулаторному лікуванні, ніхто не госпіталізований», – запевняє Богдан Легінь.

За його словами, лікарню було закрито на карантин 18 травня після перевірки Держспоживслужби. Лікарня припинила госпіталізацію, а всіх хворих, які в ній перебували на той момент, перевели в інші заклади.

Заборгованості по зарплатах перед працівниками лікарні наразі нема. З 1 квітня лікарня фінансується  Національною службою здоров'я, з якою підписала договір на 11 пакетів медичних послуг. Три перші місяці – перехідний період, за який лікарня №8 отримує стовідсоткове фінансування від НСЗУ у розмірі, який раніше отримувала від держави по субвенції (але це голі оклади).

«Плюс НСЗУ додатково оплатила нам за квітень лікування 71 хворого на ковід, які у нас лежали, – говорить Богдан Легінь. – Від КМДА ми отримали так звану "надбавку від Кличка" (мінус податки, звичайно). Ми не отримали лише ті 300%, які обіцяли лікарні на різних рівнях, – це мотивують тим, що ми не опорна лікарня».

菌, 生化危机, 晕病毒, 冠状病毒, Kovid-19, 危险, 病, 经济, 流行病, Bolesnici

Щодо «добровільно-примусових» відпусток, то Богдан Легінь запевняє: ніхто нікого не змушував, просто доки лікарня на карантині, роботи все одно нема, тому бажання взяти відпустку (без збереження заробітної плати чи звичайну профспілкову) виникло у багатьох.

«Є люди, які й раніше хотіли піти у відпустку – у нас же працюють не лише кияни, а й люди з передмістя, які могли б щось зробити на своїй ділянці біля дому», – говорить він.

Наразі лікарня вже пройшла санацію і чекає на відкриття. За контактними співробітниками з моменту останнього контакту спостерігали протягом 14 днів, і навіть після двох обстежень усіх працівників,  нових випадків захворювання більше не зафіксовано. Акт про проведення повної дезінфекції приміщення лікарня також має. Тепер дату відкриття вирішуватимуть Департамент охорони здоров’я та Держспоживслужба, з листами до яких 9 червня звернулося керівництво лікарні.

«Гадаю, це питання вирішуватиметься день-два. Сподіваємося, що з понеділка все в нас буде гаразд», – говорить Богдан Легінь.

Відомо, на сьогодні в столиці вже 3838 підтверджених випадки захворювання на COVID-19.

В той же час у Німеччині експерти побачили глобальну фальсифікацію по пандемії коронавірусу, відтак пандемія Covid-19 виявилася фейком.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Фото з відкритих джерел
Хто випускає більш смердючі гази і що робити, якщо дуже потрібно «поставити на паузу» метеоризм? Ось що розповідає експерт
4 хв на прочитаннягодина тому
Сніданок Шкідливі звички Фрукти Поради дієтолога
Найгірший час для вживання бананів: коли фрукт перетворюється на отруту
2 хв на прочитання2 години тому
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
Сніданки, які згублять ваше здоров’я
1 хв на прочитанняВчора
Зерносховище: вистава про Голодомор
«Зерносховище»: у Національному академічному драмтеатрі ім. Лесі Українки показали виставу про Голодомор
1 хв на прочитанняВчора
Петрів піст: як легше пережити ці дні та втихомирити серце
1 хв на прочитанняВчора
Під час будівництва Палацу спорту у Тернополі директор "наварив" 25 млн грн
1 хв на прочитанняВчора
Уже з наступного місяця Польща може бути заборонити продаж одноразових електронних сигарет
1 хв на прочитанняВчора
Саудівська Аравія очолить Комісію зі становища жінок ООН 
1 хв на прочитанняВчора