Догори
Дати відгук

Курячі відбивні у вершково-томатному соусі — простий покроковий рецепт смакоти

Цей рецепт приваблює своєю простотою та неймовірним смаком.

1 хв на прочитання11 Березня 2024, 07:32
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Усім нам іноді хочеться пригостити себе чимось особливим, запашним і смачним. Що може бути кращим за ситну та надзвичайно смачну страву з курячих відбивних у вершково-томатному соусі? Цей рецепт приваблює своєю простотою та неймовірним смаком.

Інгредієнти:

філе курячого стегна — 600 г (4 шт.);

вершки жирністю 15 % — 120 мл;

томатна паста — 1 ст. ложка;

соєвий соус — 1 ст. ложка;

кріп свіжий — 2-3 гілочки;

паприка солодка мелена — 1 ч. ложка;

борошно (для панірування) — 1-2 ст. ложки;

олія — 30 мл (2 ст. ложки);

масло вершкове — 20 г;

сіль — 1 ч. ложка (за смаком);

перець чорний мелений — 0,5 ч. ложки.

Приготування.

Куряче м'ясо відбити кухонним молоточком до товщини приблизно 1 см.

Приправити сіллю та перцем із двох сторін.

Злегка обваляти в борошні з обох боків.

У сковороді розігріти олію та вершкове масло.

Викласти курячі відбивні у сковороду в один шар, нещільно. Обсмажити на середньому вогні приблизно по 4 хвилини з кожного боку. Якщо смажите партіями, викладайте відбивні на тарілку, а потім обсмажуйте наступну партію.

Кріп промити, обсушити та подрібнити.

У мисці змішати вершки з водою (150 мл), томатною пастою, соєвим соусом і подрібненим кропом.

Стегна посипати паприкою.

Влити отриманий вершково-томатний соус у сковороду. Довести до кипіння.

Перевернути відбивні на інший бік. Готувати приблизно 15 хвилин на середньому вогні до загустіння соусу, не накриваючи кришкою.

Курячі відбивні у вершково-томатному соусі готові.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.