- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Курячі відбивні у вершково-томатному соусі — простий покроковий рецепт смакоти
Курячі відбивні у вершково-томатному соусі — простий покроковий рецепт смакоти
Цей рецепт приваблює своєю простотою та неймовірним смаком.
Усім нам іноді хочеться пригостити себе чимось особливим, запашним і смачним. Що може бути кращим за ситну та надзвичайно смачну страву з курячих відбивних у вершково-томатному соусі? Цей рецепт приваблює своєю простотою та неймовірним смаком.
Інгредієнти:
філе курячого стегна — 600 г (4 шт.);
вершки жирністю 15 % — 120 мл;
томатна паста — 1 ст. ложка;
соєвий соус — 1 ст. ложка;
кріп свіжий — 2-3 гілочки;
паприка солодка мелена — 1 ч. ложка;
борошно (для панірування) — 1-2 ст. ложки;
олія — 30 мл (2 ст. ложки);
масло вершкове — 20 г;
сіль — 1 ч. ложка (за смаком);
перець чорний мелений — 0,5 ч. ложки.
Приготування.
Куряче м'ясо відбити кухонним молоточком до товщини приблизно 1 см.
Приправити сіллю та перцем із двох сторін.
Злегка обваляти в борошні з обох боків.
У сковороді розігріти олію та вершкове масло.
Викласти курячі відбивні у сковороду в один шар, нещільно. Обсмажити на середньому вогні приблизно по 4 хвилини з кожного боку. Якщо смажите партіями, викладайте відбивні на тарілку, а потім обсмажуйте наступну партію.
Кріп промити, обсушити та подрібнити.
У мисці змішати вершки з водою (150 мл), томатною пастою, соєвим соусом і подрібненим кропом.
Стегна посипати паприкою.
Влити отриманий вершково-томатний соус у сковороду. Довести до кипіння.
Перевернути відбивні на інший бік. Готувати приблизно 15 хвилин на середньому вогні до загустіння соусу, не накриваючи кришкою.
Курячі відбивні у вершково-томатному соусі готові.
Більше новин читайте на GreenPost.