- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Краще, ніж у магазині: найсмачніший рецепт кабачкової ікри
Краще, ніж у магазині: найсмачніший рецепт кабачкової ікри
Вихід кабачкової ікри з порції овочів — 4-5 півліртових баночок.
До найпопулярніших способів заготівлі кабачків на зиму належить приготування кабачкової ікри. Рецептом ділиться Телеграм-канал «Дача. Сад та город».
Інгредієнти:
кабачки — 1,5 кг
морква — 500 г
цибуля — 500 г
рафінована олія — 125 мл
цукор — 50 г
сіль — 25 г
томатна паста — 150 г
чорний мелений перець — 0,5 ч. л.
9-відсотковий оцет — 25 мл
Вихід кабачкової ікри з порції овочів — 4-5 півліртових баночок.
Приготування.
Очистити овочі від шкірки. Цибулю нарізати півкільцями, часник дрібними шматочками, моркву натерти на тертці.
Нагріти пательню з олією, смажити овочі 10 хв. Тим часом нарізати кабачки дрібними кубиками.
В каструлю викласти просмажені овочі та нарізані кабачки, додати цукор, сіль. Поставити на вогонь, довести до кипіння і проварити 30 хв. Далі додати перець і томатну пасту, помішуючи варити ще 10 хвилин.
У кінці додати оцет, зняти з вогню і пробити блендером усю овочеву масу.
Стерилізувати баночки 5 хв. Гарячу ікру розлити по баночках і закрутити кришками. Накрити рушником до повного охолодження.
Також ми розповідали про найсмачнішу кабачкову ікру на зиму: смак, як у дитинстві.
Окрім того, ми наводили рецепт огірочків, маринованих із кетчупом чилі.
Ще ми писали про сушені овочі: у чому переваги такого способу зберігання і що варто засушити.