- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Огірочки, мариновані з кетчупом чилі
Огірочки, мариновані з кетчупом чилі
Їх краще попередньо замочити на декілька годин для «хрумкості».
«Дача. Сад та город» ділиться рецептом смачних і хрумких огірочків.
Інгредієнти:
На 1 л банку: кілька гілочок кропу, листок хрону, 2-3 зубки часнику, перець горошком, лавровий листок.
На 4 л банки: води — 1,2 л, склянка цукру, склянка оцту, 2 ст. л. солі, 150 г кетчупу «Чилі».
Приготування.
Огірки ретельно помити і попередньо замочити на декілька годин для «хрумкості».
Часник і зелень, підготовану для консервації, помити і скласти на дно в банки. Потім — огірки.
Додати спеції.
Приготувати маринад: закип'ятити воду і додати туди цукор, сіль, оцет і кетчуп, трохи проварити.
Залити огірки в банках гарячим маринадом.
Після цього банку з огірками встановити в каструлю, на дно якої покласти або дерев'яне кружальце, або просто рушник і залити до горлечка банки водою.
Довести до кипіння і стерилізувати огірки приблизно 15-20 хвилин (до зміни кольору).
Дістати банки і закрутити металевими кришками.
Перевернути готову заготовку догори дном та вкутати до повного охолодження.
Також ми розповідали про сушені овочі: у чому переваги такого способу зберігання і що варто засушити.