Корицю називають домашньою аптекою і ось чому
Ефірні олії кориці стимулюють апетит, підтримують мікрофлору кишківника, мають протизапальний ефект і допомагають стабілізувати рівень цукру.
Популярна у кондитерській справі, кориця є природним засобом із корисними властивостями для організму людини. Вона сприяє зниженню рівня цукру в крові, покращує травлення, зміцнює імунітет та чинить протизапальну дію. Про це пише NV Food.
Цейлонська кориця, що родом зі Шрі-Ланки, вважається найякіснішою. Вона має тонку кору, яка легко кришиться. Натомість кориця касії, доступніша за ціною, походить із Китаю, має грубішу текстуру й вищий вміст кумарину — речовини, що у великих дозах може шкодити печінці.
Ефірні олії кориці стимулюють апетит, підтримують мікрофлору кишківника й допомагають стабілізувати рівень цукру. Дослідження показують, що регулярне споживання кориці може покращити показники глюкози в крові у людей із діабетом 2 типу.
Кориця також позитивно впливає на мікрофлору кишківника, має антибактеріальні властивості, покращує кровообіг і знімає запалення. Її часто використовують для полегшення симптомів бронхіту чи шлункових розладів.
Однак важливо дотримуватись норми: не більше однієї чайної ложки касії на день для дорослого. Перевагу варто віддавати цейлонській кориці, особливо якщо використовуєте її часто.
Кориця — універсальна спеція, що додає смаку стравам і приносить користь здоров’ю за помірного вживання.
Більше новин читайте на GreenPost.