Догори
Дати відгук

Стало відомо, чи корисно вживати щавель чоловікіам і жінкам, а коли від нього шкода

Кислоти, що знаходяться в цій рослині протипоказані тим, хто, страждає виразкою шлунку

2 хв на прочитання05 Червня 2022, 09:33
Поділитись:

Хто не любить ароматний зелений борщ з кислим присмаком щавлю? Ця рослина не лише смачна, але і корисна. Ще до того, як його почали вживати, він активно використовувався як лікувальний засіб. Але передусім, варто дізнатися яка користь та шкода щавлю для чоловіків і жінок, пише yizhainfo

Користь щавлю

Рослина містить в собі велику кількість вітаміну С, її вживання зміцнює імунітет, підвищує стійкість до інфекцій. Крім того, цей вітамін допомагає краще засвоюватися залізу, і таким чином, підвищувати рівень гемоглобіну в крові.

Кислоти, що містяться в цій рослині, покращують роботу травної системи людини. Особливо він буде корисний тим, хто страждає зниженою кислотністю шлунку. Окрім цього, він містить в собі вітаміни А, Е, РР і групи В. Ці речовини мають антиоксидантну дію та покращують роботу нервової системи.

Щавель має протицингову дію. Це обумовлено наявністю в нім великої кількості вітаміну С. Тому його корисно вживати при кровоточивості ясен, а також в якості додаткової допомоги при інфекційних захворюваннях.

Ця рослина має властивість загоювати рани, покращувати виведення жовчі, підтримувати низький рівень холестерину. Щавель – це одна з перших весняних рослин, тому вживання молодих зелених листочків насичує організм вітамінами, які так потрібні після довгої зими.

Щавель добре допомагає жінкам впоратися менопаузою. Він підтримує загальний стан організму під час гормональної перебудови, заспокоює нерви, знімає головні болі. Усе це завдяки вмісту в нім вітамінів групи В.

Для чоловіків після 45 років, також вживання цієї рослини принесе користь. Щавель поліпшить роботу сечостатевої системи, і захистить від інфекцій.

Шкода від щавлю

Споживати можна лише молоді листочки рослини. Адже саме в них міститься та кількість кислот, які потрібні організму. Старіші рослини, можуть стати причиною порушень в роботі шлунково-кишкового тракту.

Кислоти, що знаходяться в цій рослині протипоказані тим, хто, страждає виразкою шлунку і дванадцятипалої кишки, підвищеною кислотністю і гастритами.

При вагітності, щавель також вживають з обережністю, а краще всього перед вживанням звернутися за консультацією до лікаря.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото ілюстративне
Ціни на причорноморську пшеницю знизилися після нового тендеру Алжиру
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Південь сьогодні
На Одеському пляжі «Чайка» виявили несанкціоновану трубу зі скидом забруднених вод
1 хв на прочитання3 години тому
Фото: Закарпатська обласна прокуратура
На Закарпатті вилучили фальсифікованих підакцизних товарів на 2 мільйони гривень
1 хв на прочитання4 години тому
Фото: news.nominal.com.ua
Україна готується експортувати яловичину до Великої Британії
1 хв на прочитання6 годин тому
Рада оновила склад Комісії щодо захисту чорнобильців: замінено члена фракції СН
1 хв на прочитання12 годин тому
Реальність «чистої енергетики»: дослідження попереджає про дефіцит літію та міді для досягнення нульових викидів
1 хв на прочитання14 годин тому
Сонце у Скорпіоні: період внутрішньої чесності та глибоких рішень
1 хв на прочитанняВчора
Вісім суден із 200 тис. тонн української пшениці застрягли в єгипетських портах
1 хв на прочитанняВчора