Догори
Дати відгук

Консервовані сливи з кісточкою на зиму за 15 хвилин

Швидкий рецепт від Клопотенка

3 хв на прочитання08 Жовтня 2022, 16:30
Image by Devanath from Pixabay Image by Devanath from Pixabay
Поділитись:

ОСОБЛИВОСТІ КОНСЕРВУВАННЯ СЛИВ НА ЗИМУ

Існують різні способи заготувати сливи. Їх можна різати навпіл, видаляючи кісточки, а можна залишати цілими. Роблять сливи й у власному соку, і заливають їх водою для утворення сиропу. Ми обрали консервування слив з кісточками, адже це значно прискорює та полегшує процес. Головне пам’ятати, що після того, як ви відкриєте банку, вам все ж доведеться їх видалити.

На відміну від багатьох інших фруктів і овочів, сливи чудово тримають форму в консервованому вигляді. Але дуже важливо не пропускати крок із проштрикуванням плодів зубочисткою чи просто виделкою. Тоді слива не трісне, і шкірка допоможе їй не розлізтися.

ІНГРЕДІЄНТИ

На літрову банку:

 ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Добре помийте 600-700 г слив та видаліть плодоніжки, якщо вони є. Точна кількість плодів залежить від їх розміру. Для консервування дуже добре підходять сливи сорту Угорка, вони невеличкі та щільні. Якщо ж у вас інший сорт, просто переконайтеся, що сливи не занадто м’які. Кожну сливу проштрикніть зубочисткою 3-4 рази.

 КРОК 2

Підготовлені сливи викладіть у каструлю та залийте 500-600 мл води, аби вона їх покрила. Поставте на середній вогонь. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів, а потім поставте банку для стерилізації на 20 хвилин. Кришку вкиньте у каструлю із киплячою водою.

 КРОК 3

Всипте у каструлю 220-250 г цукру. Кількість також регулюйте, орієнтуючись на свій смак та на сорт обраних слив. Але зважайте на те, що цукор також є консервантом, тому сильно зменшувати його кількість ми не рекомендуємо.

 КРОК 4

Додайте 1 ч. л. солі, 3 горошини духмяного перцю і 3 горошини чорного. Акуратно перемішайте. Доведіть до кипіння та дайте сливам прокипіти 10 хвилин.

 КРОК 5

Очистьте 2 зубчики часнику та 10 г кореня імбиру. Часник роздушіть пласкою стороною леза ножа, а імбир наріжте тонкими слайсами. Додайте у каструлю до слив.

 КРОК 6

Помийте 2 гілочки м’яти під проточною водою та відділіть листочки від стебел. Подрібніть листя ножем та додайте у каструлю за 2 хвилини до кінця приготування.

 КРОК 7

Зніміть каструлю з вогню та влийте 2 ст. л. яблучного або винного оцту, трохи перемішайте. За допомогою ложки викладіть у стерилізовану банку сливи та залийте тою рідиною, в якій вони варилися.

 КРОК 8

Закрийте банку стерилізованою кришкою та дайте охолонути. Поставте у темне та прохолодне місце. Відкривати такі сливи можна вже через тиждень.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Зображення згенеровано ШІ
Відчуття падіння при засинанні — це нормально? Науковці пояснюють це дивне явище та наскільки воно небезпечне
3 хв на прочитанняВчора
Хірург Джозеф Якуб перед початком операції з видалення пахової грижі в операційній. Фото: Carl Gierstorfer і Laura Salm-Reifferscheidt
Міняють автомат Калашникова на хірургічні інструменти: медицина в Судані — країні, де все ще гірше, ніж у нас
11 хв на прочитанняВчора
Зображення створено ШІ
Фінляндія всьоме поспіль стала найщасливішою країною у світі: ось що робить фінів такими щасливими
1 хв на прочитанняВчора
Чорні ведмеді Аляски потрапили до приміщення для постачання й автопарку на об’єднаній базі Елмендорф-Річардсон, штат Аляска, що спричинило збій у роботі об’єкта. Фото: Офіс правоохоронних органів із збереження дикої природи JBER
На військовій базі на Алясці ведмеді влаштували собі шведський стіл із бойовими пайками (ФОТО)
3 хв на прочитанняВчора
Промислово розвинені країни пропонують 250 млрд євро на кліматичну допомогу: ось хто має заплатити
4 хв на прочитанняВчора
Найдорожчий банан у світі продали на аукціоні за 6,2 млн доларів: ось що вирішив зробити новий власник (ФОТО)
2 хв на прочитанняВчора
Кабмін на засіданні ухвалив низку рішень у сфері спорту та захисту довкілля
1 хв на прочитанняВчора
До кінця листопада потужні магнітні бурі не прогнозують
1 хв на прочитанняВчора