- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- Консервовані сливи з кісточкою на зиму за 15 хвилин
Консервовані сливи з кісточкою на зиму за 15 хвилин
Швидкий рецепт від Клопотенка
Image by Devanath from Pixabay ОСОБЛИВОСТІ КОНСЕРВУВАННЯ СЛИВ НА ЗИМУ
Існують різні способи заготувати сливи. Їх можна різати навпіл, видаляючи кісточки, а можна залишати цілими. Роблять сливи й у власному соку, і заливають їх водою для утворення сиропу. Ми обрали консервування слив з кісточками, адже це значно прискорює та полегшує процес. Головне пам’ятати, що після того, як ви відкриєте банку, вам все ж доведеться їх видалити.
На відміну від багатьох інших фруктів і овочів, сливи чудово тримають форму в консервованому вигляді. Але дуже важливо не пропускати крок із проштрикуванням плодів зубочисткою чи просто виделкою. Тоді слива не трісне, і шкірка допоможе їй не розлізтися.
ІНГРЕДІЄНТИ
На літрову банку:
ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ
КРОК 1
Добре помийте 600-700 г слив та видаліть плодоніжки, якщо вони є. Точна кількість плодів залежить від їх розміру. Для консервування дуже добре підходять сливи сорту Угорка, вони невеличкі та щільні. Якщо ж у вас інший сорт, просто переконайтеся, що сливи не занадто м’які. Кожну сливу проштрикніть зубочисткою 3-4 рази.
КРОК 2
Підготовлені сливи викладіть у каструлю та залийте 500-600 мл води, аби вона їх покрила. Поставте на середній вогонь. Увімкніть духовку розігріватися до 180 градусів, а потім поставте банку для стерилізації на 20 хвилин. Кришку вкиньте у каструлю із киплячою водою.
КРОК 3
Всипте у каструлю 220-250 г цукру. Кількість також регулюйте, орієнтуючись на свій смак та на сорт обраних слив. Але зважайте на те, що цукор також є консервантом, тому сильно зменшувати його кількість ми не рекомендуємо.
КРОК 4
Додайте 1 ч. л. солі, 3 горошини духмяного перцю і 3 горошини чорного. Акуратно перемішайте. Доведіть до кипіння та дайте сливам прокипіти 10 хвилин.
КРОК 5
Очистьте 2 зубчики часнику та 10 г кореня імбиру. Часник роздушіть пласкою стороною леза ножа, а імбир наріжте тонкими слайсами. Додайте у каструлю до слив.
КРОК 6
Помийте 2 гілочки м’яти під проточною водою та відділіть листочки від стебел. Подрібніть листя ножем та додайте у каструлю за 2 хвилини до кінця приготування.
КРОК 7
Зніміть каструлю з вогню та влийте 2 ст. л. яблучного або винного оцту, трохи перемішайте. За допомогою ложки викладіть у стерилізовану банку сливи та залийте тою рідиною, в якій вони варилися.
КРОК 8
Закрийте банку стерилізованою кришкою та дайте охолонути. Поставте у темне та прохолодне місце. Відкривати такі сливи можна вже через тиждень.

