Догори
Дати відгук

Комітет рекомендував ВР прийняти законопроєкт про безпечність кормів

1 хв на прочитання16 Липня 2020, 16:06
Фото з Facebook-сторінки ВРУ Фото з Facebook-сторінки ВРУ
Поділитись:

Комітет Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики рекомендував ВР прийняти за основу та в цілому законопроєкт № 3672 "Про внесення змін до прикінцевих положень Закону «Про безпечність та гігієну кормів» з метою стабілізації ринку кормів". Про це повідомив заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Сергій Глущенко.

За його словами, цей документ дозволить на тимчасовій основі ввозити в Україну корми, які містять у собі добавки, що зареєстровані у Європейському Союзі.

«Тим самим проект Закону дозволить розблокувати ситуацію, яка склалась внаслідок того, що Україна ще не перейшла від реєстрації кормів (яка існувала до початку цього року) до реєстрації кормових добавок (як це робиться у ЄС)», - написав чиновник у Facebook.

При цьому він розуміє, що «прийняте Комітетом рішення не є ідеальним».

«Але якщо обирати між загрозою виникнення дефіциту кормів на ринку (відповідно і зростанням цін на них, недоотриманням доходів аграрними підприємствами) та рішенням дозволити на тимчасовій основі ввозити корми, які містять добавки, дозволені до використання у ЄС, - то особисто я обираю друге» - впевнений заступник міністра.

За його словами, йдеться про інтереси всього аграрного бізнесу, тому така позиція комітету є зваженою і прагматичною.

А ще в уряді всерйоз взялися за картоплярство.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.