Догори
Дати відгук

Коли хворіє дитина, лікувати треба у першу чергу маму або батька

Бо як працює мо­зок, так людина й почувається.

2 хв на прочитання06 Січня 2021, 11:17
Фото ілюстративне Фото ілюстративне
Поділитись:

Діти є дзеркалом своїх батьків. Вони дублюють (можливо, з невеликою відмінністю) емоційні прояви дорослих. Про це зауважив в коментарі wz.lviv.ua лікар-невропатолог Олександр Балицький

«Наш мозок — це комп’ютер, який керує всім організмом: м’язами, внутрішніми органами, залозами внутрішньої секреції тощо. Емоції — це результат роботи мозку. Відповідно, як працює мозок, так людина й почувається», — говорить медик.

На його переконання, коли дитина починає хворіти, це як в авто запалюється лампочка, яка вказує, що щось не так, що десь є збій. Оскільки дитина — «нова машина» (якщо ми вже проводимо таку асоціацію), хвороба сигналізує про емоційне перевантаження.

«До 4−5 років у дітей немає критичного мислення, тож вони все сприймають буквально і всі емоції тримають у собі — і страх, і гнів… Батькам раджу оточити дитину любов’ю і увагою. Коли дитина хворіє, батьки пере­бувають у стресі та ретранслюють його на дитину. А дитина все відчуває — навіть якщо батьки усміхаються чи мовчать. Мозок — як комп’ютер — отримав інформацію з п’яти сигнальних систем (рецепторів тіла, зору, слуху, нюхових і смакових рецепторів), обробив її і дав відповідь. А 80 % інформації дитина отримує за допомогою зору. Тому позитив, який випромінюють батьки, є дуже важливим», — переконаний Балицький.

Нагадаємо, червоне горло у дитини без інших симптомів ні про що не говорить.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.