- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Картопля в сметані нашвидкуруч — страва закарпатської кухні
Картопля в сметані нашвидкуруч — страва закарпатської кухні
Найсмачніша картопля та, яка не більша за куряче яйце.

Закарпатські страви з картоплі славляться оригінальністю. Картопля в сметані — чудовий гарнір, який ідеально поєднується зі свининою і легким салатом, до того ж готувати її можна хоч щодня. Якщо нема молодої картоплі, не страшно — можна взяти і звичайну, але тоді її потрібно очистити — і вийде нічим не гірше. Якщо нема хрону, можна замінити його часником — на цю порцію вистачить 3-4 зубці. Найкраще підійде домашня сметана, з нею картопляна страва вийде ситніша. Найсмачніша картопля та, яка не більша за куряче яйце.
Подавати лише в гарячому вигляді зі шматочком свіжого білого хліба.
Інгредієнти:
молода картопля (невеликого розміру) — 1 кг;
вершкове масло — 80 г;
сметана — 1,5 скл.;
тертий хрін — 1 ч. л.;
гірчиця — 1 ч. л.;
кріп — 1 пучок;
сіль, перець — до смаку.
Приготування.
Картоплю ретельно вимити, очистити від бруду за допомогою щіточки. Відварити у підсоленій воді.
Викласти у глибоку миску, вкинути масло та перемішати. Посипати порізаним кропом.
Для соусу змішати сметану, хрін, гірчицю, посолити й поперчити.
Картоплю викласти на тарілки й полити соусом.
Більше новин читайте на GreenPost.







