Догори
Дати відгук

Кабмін прийняв низку важливих рішень для українців

Щодо експорту добрив, реєстру лікарських засобів та ринку косметичної продукції та ін

3 хв на прочитання26 Липня 2022, 20:04
Кабмін Кабмін
Поділитись:

Сьогодні на засіданні Уряду було розглянуто та прийнято кілька важливих рішень. Про це у своєму ТГ-каналі повідомив представник Кабміну у ВР Тарас Мельничук. 

Зокрема:

  • Внесено зміни до постанови КМУ від 29.12.2021 № 1424  «Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2022 рік» з метою скасування фактичної заборони експорту мінеральних добрив та жита з України.
  • Зокрема, у додатку 1 до постанови «Обсяги квот товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню» виключено товарні позиції «Жито», «Добрива мінеральні або хімічні, азотні», «Добрива мінеральні або хімічні, фосфорні», «Добрива мінеральні або хімічні, калійні», «Добрива мінеральні або хімічні із вмістом двох чи трьох поживних елементів: азоту, фосфору та калію; інші добрива; товари цієї групи у таблетках чи аналогічних формах або в упаковках масою брутто не більш як 10 кг». Натомість, зазначені позиції включено до Додатку 5 «Перелік товарів, експорт яких підлягає ліцензуванню».
  • Також доповнено перелік видів продукції, торгівля якими здійснюється виключно на організованих товарних ринках, наступними позиціями: деревина (лісоматеріали), нафта сира, газовий конденсат, скраплений газ.
  • Внесено зміни до Положення про Державний реєстр лікарських засобів та Порядку функціонування електронної системи охорони здоров’я, спрямовані на  врегулювання електронної взаємодії між Державним реєстром лікарських засобів та іншими державними електронними інформаційними ресурсами, зокрема, електронною системою охорони здоров’я. Ці зміни дозволять використовувати інформаційні можливості зазначеного Реєстру, який є єдиним достовірним джерелом відомостей про зареєстровані в Україні лікарські засоби, в рамках взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів. Розширено перелік відомостей, що містяться в Державному реєстрі лікарських засобів.
  • Відтерміновано набрання чинності Технічним регламентом на косметичну продукцію на 2 роки, а саме до 03.08.2024, та запроваджено перехідний період для операторів ринку косметичної продукції. Встановлено, що надання на ринку косметичної продукції, яка була введена в обіг до 3 серпня 2026 р., не може бути заборонено або обмежено через невідповідність такої продукції вимогам Технічного регламенту на косметичну продукцію.
  • Внесено зміни до ряду постанов КМУ щодо користування надрами, зокрема до Методики визначення початкової ціни продажу на аукціоні спеціального дозволу на право користування надрами, Методики визначення вартості геологічної інформації, отриманої за рахунок коштів державного бюджету, Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами та Порядку проведення аукціонів з продажу спеціальних дозволів на користування надрами. Зміни спрямовані на удосконалення нормативно-правового регулювання відносин у сфері геологічного вивчення та раціонального використання надр, здійснення належного управління правами держави та забезпечення відповідного контролю. 
  • Внесено зміни до Повідомлення про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту, затвердженого постановою КМУ від 17.06.2015 № 413, стосовно виключення необхідності для резидента Дія Сіті надавати відомості, які відсутні у останнього, а саме номер наказу або розпорядження про укладення гіг-контракту.
  • Доповнено перелік пріоритетних галузей економіки позицією: «Фармацевтична промисловість за напрямами – виробництво лікарських засобів та медичних виробів».
  • Виділено 126 251 856 гривень з резервного фонду державного бюджету на покриття витрат за квітень 2022 року закладів, підприємств, установ та організацій державної і комунальної форми власності, закладів освіти приватної форми власності, у приміщеннях (будівлях) яких в умовах воєнного стану на безоплатній основі розміщувалися тимчасово переміщені особи.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко