Догори
Дати відгук

Ілону Маску дозволили вживити чип у мозок другому добровольцю

Neuralink збирається імплантувати пристрої 10 добровольцям до кінця 2024 року.

1 хв на прочитання21 Травня 2024, 01:21
Зображення згенероване ШІ Зображення згенероване ШІ
Поділитись:

Управління з контролю за продуктами харчування та ліками США (FDA) дало зелене світло Neuralink Ілона Маска на імплантацію мозкового чипа другій людині, погодившись із запропонованими компанією рішеннями проблеми, яка виникла в першого учасника тесту. Про це з посиланням на джерела повідомила газета The Wall Street Journal.

Маск заявив у соцмережі X, що компанія вже почала приймати заявки від потенційних добровольців.

«Це наш кібернетичний мозковий імплант "Телепатія", який дозволяє вам керувати своїм телефоном та комп'ютером, просто думаючи», — написав він.

Подвійний англійський стандарт капсула-приймач, що прикріплюється за вухом, як слуховий апарат, має ниткоподібні електроди, які спрямовуються до мозку. В загальній складності мозок імплантується до 1500 електродів, кожен з яких у чотири рази тонший за людське волосся. Щодо процесора розміром 4х4 мм, він обробляє інформацію з 10 тисяч електродів.

Першим учасником випробувань став Нолан Арбо. Чоловікові, паралізованому нижче за плечі, вживили чип наприкінці січня 2024 року. У березні Neuralink опублікувала відеоролик, де видно, як Арбо грає у шахи, керуючи ходами за допомогою думок.

Однак через місяць після операції розробники помітили збої у роботі пристрою. Більшість ниткоподібних електродів чипа змістилися і перестали зчитувати сигнали. Тепер Neuralink планує імплантувати чип глибше в моторну кору мозку другого добровольця.

Далі відзначається, що Neuralink збирається імплантувати пристрої 10 добровольцям до кінця 2024 року. Крім того, планується подати заявки на проведення випробувань зі своїми чипами у Канаді та Великій Британії.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.