Хвороби серця: цей фрукт знижує ризик лише через дві години після вживання
Після його вживання спостерігається покращення функції серця та кровоносних судин.
За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, серцево-судинні захворювання (ССЗ) є основною причиною смерті у всьому світі. Це також може бути пов’язане з пошкодженням артерій у таких органах, як мозок, серце, нирки та очі.
«ССЗ є однією з основних причин смерті та інвалідності, але часто їх можна значною мірою запобігти, ведучи здоровий спосіб життя».
Нове клінічне дослідження показало, що щоденне вживання журавлини протягом одного місяця покращує серцево-судинну функцію у здорових чоловіків. серцево-судинну систему.
У дослідження було включено 45 здорових чоловіків, які споживали цілісний порошок журавлини, еквівалентний 100 г свіжих журавлин на день (9 г порошку), або плацебо протягом одного місяця.
Було виявлено, що у тих, хто споживав журавлину, спостерігалося значне поліпшення опосередкованої потоком дилатації, що свідчить про покращення функції серця та кровоносних судин.
Це вважається чутливим біомаркером ризику серцево-судинних захворювань та вимірює, наскільки розширюються кровоносні судини зі збільшенням кровотоку.
Доктор Ана Родрігес-Матеос, старший викладач дієтології в Королівському коледжі Лондона та старший автор дослідження, сказала:
«Збільшення кількості поліфенолів та метаболітів у кровотоку та пов’язані з цим покращення опосередкованого кровотоком розширення після вживання журавлини підкреслюють важливу роль журавлини. може грати роль профілактиці серцево-судинних захворювань».