Догори
Дати відгук

Хрумкий грильяж із кунжуту — швидкий десерт без випікання

Але йому потрібно буде дати охолонути.

1 хв на прочитання01 Квітня 2023, 00:36
Поділитись:

Існує безліч альтернатив звичній випічці, які готуються швидко і не потребують особливих умінь. Наприклад, грильяж із кунжуту.

Інгредієнти:

кунжут — 200 г;

мед — 100 г;

коричневий цукор — 100 г;

лимонний сік — 1 ст. л.;

вершкове масло — для змащування.

Приготування.

Висипати насіння кунжуту в сковороду й обсмажувати на повільному вогні, часто помішуючи, щоб воно не підгоріло. Знадобиться близько 5 хвилин: кунжут має стати трохи золотистим.

У каструльці з товстим дном змішати коричневий цукор, лимонний сік і мед. Поставити на вогонь і, помішуючи, довести до закипання.

Коли сироп набуде бурштинового кольору та загусне, додати кунжут і добре перемішати. Варити ще 2-3 хвилини.

Перекласти масу на змащений маслом лист пергаментного паперу, накрити іншим листом і розкачати качалкою до товщини приблизно 3 мм.

Потім верхній шар пергаменту прибрати і зробити легкі надрізи за бажаною формою.

Залишити грильяж охолонути (можна прибрати в холодильник), після чого розламати по надрізах.

Також ми писали про обсмажені яблука — десерт нашвидкуруч.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost