Догори
Дати відгук

Хрумкі рулетики з лаваша, соковита смакота на обід чи вечерю

В Азії часто господині готують начинку в лаваші.

2 хв на прочитання25 Жовтня 2022, 23:35
Поділитись:

Господині різних народів світу готують на вечерю досить цікаві страви. Хтось любить балувати свою родину м’ясним чи солодким пирогом до столу, а хтось котлетами із пюре чи салатом.

В Азії часто господині готують начинку в лаваші. Це цікава страва, яка поєднує у собі, як правило, і овочі, і м’ясо, і хліб.

Розкажемо про один із видів подібного рулету.

Інгредієнти для рулетиків:

  • лаваш – 2 шт. (середнього розміру);
  • яйце куряче – шт.;
  • олія – ​​50 г;
  • майонез — 300 г;
  • цибуля ріпчаста – шт.;
  • петрушка — пучок;
  • морква – шт.;
  • сіль за смаком;
  • болгарський перець – шт.;
  • мариновані огірки – 3 шт.;
  • куряче м’ясо – кг.

Приготування рулетиків:

Відварюємо м’ясо, після варіння залишаємо у власному бульйоні.

Очищаємо цибулину від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Розігріваємо сковороду із олією, на середньому вогні обсмажуємо цибулю. Додаємо до цибулі заздалегідь подрібнену на тертці моркву.

Поки овочі смажаться, нарізаємо дрібною соломкою болгарський перець, видаляючи непотрібні начинки. Отримані смужки перцю потрібно порізати на 4 частини.

Коли морква стане м’якшою, викладаємо перець у сковороду до овочів та продовжуємо готувати.

Відварене м’ясо за необхідності знімаємо з кістки, звільняємо від надлишків. Подрібнюємо м’ясо ножем, додаємо до овочевої суміші до сковороди.

Нарізаємо невеликою соломкою мариновані огірки, відправляємо в сковороду до овочів та м’яса. Солимо і перчимо суміш на розсуд. Через пару хвилин вогонь можна вимикати, дати охолонути суміші.

Лаваш необхідно змастити тонким шаром майонезу. Дрібно шаткуємо петрушку і посипаємо змащений соусом лаваш.

Обсмажені овочі та м’ясо рівномірно розподіляємо по всій поверхні лаваша. Далі пласт із начинкою потрібно згорнути в рулет.

В окремій чаші збиваємо яйце, змащуємо отриманий рулет. Розрізаємо на порційні шматочки.

Викладаємо рулетики на лист, застелений пергаментним папером. Відправляємо страву випікатися при 200 градусах на 20 хвилин.

Якщо ви любите гостріші страви, до овочевої суміші можна на етапі соління додати перець Чилі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне
АМКУ оштрафував дві компанії на 18,9 млн грн за змову на тендерах
1 хв на прочитанняВчора
РФ вдарила по портах Одещини дронами: пошкоджено цивільні судна та інфраструктуру
РФ вдарила по портах Одещини дронами: пошкоджено цивільні судна та інфраструктуру
1 хв на прочитанняВчора
Арбітражна суперечка в Єгипті: український постачальник не отримав оплату за 12 тис. тонн соняшникової олії
Арбітражна суперечка в Єгипті: український постачальник не отримав оплату за 12 тис. тонн соняшникової олії
1 хв на прочитанняВчора
Україна та ЄС посилюють співпрацю у боротьбі зі смарагдовою ясеневою златкою
Україна та ЄС посилюють співпрацю у боротьбі зі смарагдовою ясеневою златкою
1 хв на прочитання16 Листопада 2025
У Мукачеві на День святого Мартина відкрили міжнародний форум виноробів
1 хв на прочитання16 Листопада 2025
День працівників сільського господарства України
1 хв на прочитання16 Листопада 2025
Відновлення водних біоресурсів на Одещин: озеро Сасик зариблено молодим товстолобом
1 хв на прочитання15 Листопада 2025
Хліб і сир: гастрономічна пара, що святкує свою універсальність
5 хв на прочитання15 Листопада 2025
Більше з GreenPost