Догори
Дати відгук

Хрумкі рулетики з лаваша, соковита смакота на обід чи вечерю

В Азії часто господині готують начинку в лаваші.

2 хв на прочитання25 Жовтня 2022, 23:35
Поділитись:

Господині різних народів світу готують на вечерю досить цікаві страви. Хтось любить балувати свою родину м’ясним чи солодким пирогом до столу, а хтось котлетами із пюре чи салатом.

В Азії часто господині готують начинку в лаваші. Це цікава страва, яка поєднує у собі, як правило, і овочі, і м’ясо, і хліб.

Розкажемо про один із видів подібного рулету.

Інгредієнти для рулетиків:

  • лаваш – 2 шт. (середнього розміру);
  • яйце куряче – шт.;
  • олія – ​​50 г;
  • майонез — 300 г;
  • цибуля ріпчаста – шт.;
  • петрушка — пучок;
  • морква – шт.;
  • сіль за смаком;
  • болгарський перець – шт.;
  • мариновані огірки – 3 шт.;
  • куряче м’ясо – кг.

Приготування рулетиків:

Відварюємо м’ясо, після варіння залишаємо у власному бульйоні.

Очищаємо цибулину від лушпиння і нарізаємо півкільцями. Розігріваємо сковороду із олією, на середньому вогні обсмажуємо цибулю. Додаємо до цибулі заздалегідь подрібнену на тертці моркву.

Поки овочі смажаться, нарізаємо дрібною соломкою болгарський перець, видаляючи непотрібні начинки. Отримані смужки перцю потрібно порізати на 4 частини.

Коли морква стане м’якшою, викладаємо перець у сковороду до овочів та продовжуємо готувати.

Відварене м’ясо за необхідності знімаємо з кістки, звільняємо від надлишків. Подрібнюємо м’ясо ножем, додаємо до овочевої суміші до сковороди.

Нарізаємо невеликою соломкою мариновані огірки, відправляємо в сковороду до овочів та м’яса. Солимо і перчимо суміш на розсуд. Через пару хвилин вогонь можна вимикати, дати охолонути суміші.

Лаваш необхідно змастити тонким шаром майонезу. Дрібно шаткуємо петрушку і посипаємо змащений соусом лаваш.

Обсмажені овочі та м’ясо рівномірно розподіляємо по всій поверхні лаваша. Далі пласт із начинкою потрібно згорнути в рулет.

В окремій чаші збиваємо яйце, змащуємо отриманий рулет. Розрізаємо на порційні шматочки.

Викладаємо рулетики на лист, застелений пергаментним папером. Відправляємо страву випікатися при 200 градусах на 20 хвилин.

Якщо ви любите гостріші страви, до овочевої суміші можна на етапі соління додати перець Чилі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро