Догори
Дати відгук

Грецький кулінарний шедевр – мусака, страва для любителів  

Подаємо апетитну мусаку в гарячому вигляді

2 хв на прочитання08 Травня 2023, 20:20
Поділитись:

Мусака – листкова запіканка під білим соусом, належить вона до страв грецької кухні. Мусака – це страва для любителів імпровізацій, а тому вважається неповторним кулінарним шедевром.

  •  2 баклажани
  •  2 помідори
  •  450 гр яловичого фаршу
  •  1 картопля
  •  1 ріпчаста цибуля
  •  0,50 ч. л. кориці
  •  80 мл білого сухого вина
  •  Сіль
  •  Перець чорний мелений
  •  Петрушка

Для соусу:

  •  2 ч. л. рослинної олії
  •  30 гр пшеничного борошна
  •  40 гр вершкового масла
  •  400 мл молока
  •  50 гр пармезану або іншого твердого сиру
  •  2 яйця
  •  Сіль
  •  Мускатний горіх

1

Ріпчасту цибулю очистимо та дрібно нарізаємо. Петрушку також дрібно нарізаємо.

2

Помідори помиємо, зробимо на них надріз хрест на хрест. Опустимо овочі на 2-4 хвилини в окріп, потім очищаємо від шкірки та натираємо на тертці.

3

На сковороді обсмажуємо цибулю до м'якості. Потім додаємо фарш, продовжуємо смажити ще 5 хвилин.

4

Додаємо помідорну масу та вино, перемішуємо та тушкуємо під кришкою 10 хвилин.

5

Додаємо петрушку, корицю, сіль і мелений перець і тушкуємо до повного випаровування рідини.

6

Баклажани для мусаки миємо, нарізаємо скибками, солимо та залишаємо на 20 хвилин, щоб позбавити гіркоти. Потім обсмажуємо баклажани на олії з двох боків.

7

Картоплю миємо, очищаємо та нарізаємо тонкими кружальцями. У жароміцну форму викладаємо шар картоплі, солимо, а потім покладемо шар із половини обсмажених баклажанів. На баклажани викладаємо засмажку з фаршем та розрівнюємо.

8

На фарш покладемо баклажани, що залишилися.

9

Сир натираємо на середній тертці.

10

Яйця збиваємо вінчиком. На сковорідці розтопимо вершкове масло, додаємо борошно, добре перемішуємо та смажимо до золотистого кольору.

11

Виливаємо на сковорідку тепле молоко, перемішуємо, щоб не було грудочок, додаємо натертий сир та спеції. Готуємо соус для мусаки до однорідного стану.

12

Гарячий соус переливаємо у миску, додаємо збиті яйця, перемішуємо та заливаємо ним мусаку.

13

Запікаємо мусаку у розігрітій духовці при 180°С протягом 40 хвилин.

14

Прикрашаємо зеленню та подаємо апетитну мусаку в гарячому вигляді.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Ландшафтний дизайн»
Сучасні сади тяжіють до вертикалі: підвісні кашпо в ландшафтному дизайні — безмежні можливості для творчості (ФОТО)
6 хв на прочитання15 Квітня 2025
Зображення згенеровано ШІ
Південний газовий коридор і зелена енергетика: як Баку формує нову енергетичну реальність для Європи
5 хв на прочитання15 Квітня 2025
Якість води у Миколаєві після запуску нового водогону буде покращуватися поступово. Фото: Autostrada
Якість води у Миколаєві після запуску нового водогону буде покращуватися поступово
1 хв на прочитання2 години тому
Законопроєкт №9549: як Україна долає бюрократію заради якісного зв'язку
Оператори інвестують у модернізацію мобільних мереж, але бюрократія гальмує процес
1 хв на прочитання3 години тому
Від якого газу краще залежати — російського чи американського? У ЄС дилема енергетичної безпеки
6 хв на прочитання4 години тому
Кабмін зареєстрував законопроект про посилення контролю на ринку електроенергії
1 хв на прочитання4 години тому
Як холодне й тепле світло впливають на зір: поради для здоров’я очей
7 хв на прочитання5 годин тому
Астрологічний прогноз на 15 квітня 2025 року: уникайте суперечок і домашніх справ
6 хв на прочитання6 годин тому