Догори
Дати відгук

Грецький кулінарний шедевр – мусака, страва для любителів  

Подаємо апетитну мусаку в гарячому вигляді

2 хв на прочитання08 Травня 2023, 20:20
Поділитись:

Мусака – листкова запіканка під білим соусом, належить вона до страв грецької кухні. Мусака – це страва для любителів імпровізацій, а тому вважається неповторним кулінарним шедевром.

  •  2 баклажани
  •  2 помідори
  •  450 гр яловичого фаршу
  •  1 картопля
  •  1 ріпчаста цибуля
  •  0,50 ч. л. кориці
  •  80 мл білого сухого вина
  •  Сіль
  •  Перець чорний мелений
  •  Петрушка

Для соусу:

  •  2 ч. л. рослинної олії
  •  30 гр пшеничного борошна
  •  40 гр вершкового масла
  •  400 мл молока
  •  50 гр пармезану або іншого твердого сиру
  •  2 яйця
  •  Сіль
  •  Мускатний горіх

1

Ріпчасту цибулю очистимо та дрібно нарізаємо. Петрушку також дрібно нарізаємо.

2

Помідори помиємо, зробимо на них надріз хрест на хрест. Опустимо овочі на 2-4 хвилини в окріп, потім очищаємо від шкірки та натираємо на тертці.

3

На сковороді обсмажуємо цибулю до м'якості. Потім додаємо фарш, продовжуємо смажити ще 5 хвилин.

4

Додаємо помідорну масу та вино, перемішуємо та тушкуємо під кришкою 10 хвилин.

5

Додаємо петрушку, корицю, сіль і мелений перець і тушкуємо до повного випаровування рідини.

6

Баклажани для мусаки миємо, нарізаємо скибками, солимо та залишаємо на 20 хвилин, щоб позбавити гіркоти. Потім обсмажуємо баклажани на олії з двох боків.

7

Картоплю миємо, очищаємо та нарізаємо тонкими кружальцями. У жароміцну форму викладаємо шар картоплі, солимо, а потім покладемо шар із половини обсмажених баклажанів. На баклажани викладаємо засмажку з фаршем та розрівнюємо.

8

На фарш покладемо баклажани, що залишилися.

9

Сир натираємо на середній тертці.

10

Яйця збиваємо вінчиком. На сковорідці розтопимо вершкове масло, додаємо борошно, добре перемішуємо та смажимо до золотистого кольору.

11

Виливаємо на сковорідку тепле молоко, перемішуємо, щоб не було грудочок, додаємо натертий сир та спеції. Готуємо соус для мусаки до однорідного стану.

12

Гарячий соус переливаємо у миску, додаємо збиті яйця, перемішуємо та заливаємо ним мусаку.

13

Запікаємо мусаку у розігрітій духовці при 180°С протягом 40 хвилин.

14

Прикрашаємо зеленню та подаємо апетитну мусаку в гарячому вигляді.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Більше з GreenPost
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Ірис сибірський — чудові квіти, які не потребують догляду (ФОТО)
1 хв на прочитання27 Квітня 2024
Позбутися хропіння Корисні продукти Спати і висипатися
5 продуктів, які допоможуть позбутися хропіння
2 хв на прочитання2 години тому
Фото ілюстративне
Тепер офіційно: використання смартфонів не призводить до раку мозку — ВООЗ
2 хв на прочитання5 годин тому
На фото один із перших пацієнтів, які випробували на собі нову вакцину, Стів Янг
У Британії вперше у світі тестують на людях препарат, що може вилікувати рак шкіри
1 хв на прочитання5 годин тому
Потоп на «фабриці світу»: наслідки найбільшої повені у найбільш розвиненому та густонаселеному регіоні Китаю (ФОТО)
2 хв на прочитання6 годин тому
В Україні різко зменшується чисельність вовків: екологи б'ють тривогу
1 хв на прочитання7 годин тому
У США чоловік поскаржився лікарям на мігрень — причиною головного болю виявились яйця солітера в мозку
2 хв на прочитання7 годин тому
Україна та Німеччина розпочинають розробку нового екологічного проєкту для лісового сектору
2 хв на прочитання8 годин тому