Гарбузовий суп-пюре із твердим сиром: простий рецепт

1 хв на прочитання31 Жовтня 2022, 12:48

Його подають із вершками та зеленню.

Із гарбузів можна приготувати дуже багато смачних і корисних страв. Наприклад, гарбузовий суп-пюре із твердим сиром. Однак слід враховувати, що для його приготування можна брати будь-який сир, крім твердих сортів (Голландія не піде).

Інгредієнти:

гарбуз — 0,5 кг;

цибуля ріпчаста — 1 шт.;

часник — 2 зубчики;

морква — 1 шт.;

сир твердий — 200 г;

сіль за смаком;

чорний мелений перець — за смаком;

вода — 0,7-1 л;

рослинна олія — ​​50 мл;

імбир мелений — 0,5 чайної ложки.

Приготування.

Гарбуз очистити від шкірки, помити, нарізати на середні кубики. Цибулю очистити, помити, накришити кубиками.

Часник очистити від шкірки, помити та нарізати. Моркву очистити від шкірки, промити, нарізати кубиками.

У каструлю налити олію, кинути цибулю, перемішати. Хвилини 2 обсмажити, відправити гарбуз, моркву, смажити 5-7 хвилин. Додати часник, сіль, мелений чорний перець, імбир, залити холодною водою, накрити кришкою. Щойно вода закипить, зменшити вогонь і варити до готовності овочів.

Покуштувати овочі, якщо зварилися, вимкнути вогонь. Пюрувати занурювальним блендером.

Забирати з плити, додати тертий сир.

Густоту регулювати кип'яченою водою.

Налити гарбузовий суп-пюре у глибокі тарілки. Приправити чорним меленим перцем. Подавати із вершками та зеленню.

Також ми розповідали про ліниві вареники з сиром і гарбузовим соусом — простий і смачний рецепт.

Окрім того, ми писали про гарбуз, як ананас — незвичайну страву на зиму.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: