Догори
Дати відгук

Гарбуз, як ананас — незвичайна страва на зиму

Хоча власне ананаса в цьому рецепті нема.

1 хв на прочитання15 Жовтня 2022, 18:12
Поділитись:

Гарбуз може стати на смак, ніби ананас, якщо ви приготуєте його за цим рецептом.

Інгредієнти:

гарбуз — 1 кг

лимон — 1 шт.;

цукор — 350 г;

вода — 500 мл;

кориця — 1 паличка;

гвоздика — 2 бутони;

запашний перець горошком — 5 шт.;

свіжий імбир — 10 г;

яблучний оцет — 120 мл.

Приготування.

Гарбуз нарізати середніми шматочками. З лимона зняти цедру за допомогою дрібної тертки, намагаючись не торкатися білої частини. З м'якоті цитрусу вичавити сік.

Розчинити цукор у воді, додати цедру, корицю, гвоздику, горошини перцю та дрібно нарізаний імбир.

Довести рідину до кипіння. Потім змішати з оцтом і лимонним соком, закинути гарбуз.

Після повторного закипання варити на невеликому вогні приблизно 25 хвилин, поки гарбуз не стане м'яким.

Розкласти по стерилізованих банках і залити сиропом до верху. Закрутити, перевернути, закутати й залишити остигати. Зберігати у прохолоді.

Також ми розповідали про гарбуз на зиму, який просто тане в роті.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.