Догори
Дати відгук

У Харкові екологи виграли суд у справі проти керівництва міського притулку для тварин

Зоозахисники та співробітники КЕКЦ підозріють керівників закладу у шкуродерстві

3 хв на прочитання19 Березня 2021, 14:12
Екологи в суді отримали перемогу над керівницею харківського Центру поводження з тваринами. яку підозрюють у шкуродерстві Екологи в суді отримали перемогу над керівницею харківського Центру поводження з тваринами. яку підозрюють у шкуродерстві
Поділитись:

Київський еколого-культурний центр виграв у суді позов до КП «Харківський Центр поводження з тваринами», директорку якого підозрюють у шкуродерстві. Судове засідання відбулося вчора, 18 березня, повідомили на офіційній Facebook-сторінці КЕКЦ.

«Київський еколого-культурний центр за сприяння зоозахисниці Марини Суркової  з ГО «Громадсько-правовий захист» здобув перемогу в Господарському суді міста Києва над харківським КП «Центр поводження з тваринами», яким керує сумнозвісна в зоозахисних колах Шаповалова», — йдеться у повідомленні.

За словами екологів, під час судових дебатів оприлюднили факти, які підтвердили їхні найгірші підозри: керівниця притулку Юлія Шаповалова може бути причетною до вбивств тварин-безхатьків.

У 2012 році до Центру доставили 7 тис. 476 собак. Примусовій евтаназії піддали   6 тис. 456 собак. Тобто у Центрі приспали  86,3 % своїх підопічних чотирилапих. Зооактивісти вже назвали це «новітнім ГУЛАГом». 

Документи на евтаназію відловлених у місті собак теж були оформлені неналежно. Так, причиною для того, аби приспати тварину, часто вказували інфікування глистами чи проблеми із соціалізацією. Ветеринари та зоопсихологи одностайні: ці проблеми зі здоров'ям і поведінкою тварин не були критичними та не могли слугувати причиною для того, аби приспати тварину.  

Також зоозахисники звернули увагу на те, що в деяких супровідних документах узагалі не була вказана причина евтаназії. 

А вже у 2018 році співробітники комунального підприємства відловили на вулицях Харкова сотні безпритульних котів. Із документів Центру досі невідомо, як склалася подальша доля тварин. 

Нагадаємо, що вперше про можливу причетність Юлії Шаповалової до незаконної евтаназії безпритульних тварин заговорили в січні цього року.  

Тоді зоозахисниця Марина Суркова оприлюднила кадри відео, які, на її думку, свідчили про непрофесійність Юлії Шаповалової.

За словами директорки харківського Центру поводження з тваринами вирок про смерть виносять тим собакам і котам, які не вміють поводити себе поруч із людиною, псують меблі, перевертають квіти, що стоять на підвіконнях, справляють природну потребу на ліжку й... усього бояться.

Такий підхід до евтаназії домашніх улюбленців не підтримують зоопсихологи. Фахівці стверджують, що страхи та небажання ходити на повідку можуть стати результатом психотравми, яку пережила тварина, чи свідчити про невміння господаря правильно займатися твариною. У будь-якому випадку, ці поведінкові проблеми коригуються через роботу з твариною та її господарем. 

А вже наприкінці січня екологи КЕКЦ заявили про те, що директорка Харківського КП «Центр поводження з тваринами»  могла з власної примхи вбити приблизно 70 тисяч безпритульних котів і собак, які потрапляли до Центру. 

Як ми писали раніше, зоозахисникам до рук потрапили документи, які підтверджують масову евтаназію безпритульних собак і котів у Харківському КП «Центр поводження з тваринами».

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Еко
Фото ілюстративне
У Венеції почали штрафувати туристів, які не заплатили збір за в'їзд до міста
1 хв на прочитання25 секунд тому
Сьогодні 26 квітня Міжнародний день памʼяті про Чорнобильську катастрофу
26 квітня – Міжнародний день памʼяті про Чорнобильську катастрофу
2 хв на прочитання44 хвилини тому
Тернопіль Прикордонна служба Артефакт
З Тернополя намагалися незаконно відправити за кордон унікальний артефакт віком понад 400 млн років
1 хв на прочитаннягодина тому
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Робимо зону відпочинку: поради й ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання2 години тому
Близько 160 китів-лоцманів викинулися на мілину біля австралійського узбережжя
2 хв на прочитання3 години тому
Бадан як низький бордюр для садової доріжки — ідея для ландшафтного дизайну (ФОТО)
1 хв на прочитання10 годин тому
Управління небезпечними відходами: Міндовкілля закликає не зволікати із подачею документів на ліцензію
2 хв на прочитанняВчора
Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеорологічні явища по Україні
1 хв на прочитанняВчора