Догори
Дати відгук

Дуже смачний запечений буряк у маринаді️

Буряк буде готовий до подачі буквально за 30 хвилин після виймання з духовки.

1 хв на прочитання05 Вересня 2022, 00:38
Поділитись:

Запечений буряк у маринаді️ — страва, яка за рахунок кількох екзотичних складових надасть незвичного смаку такому поширеному овочеві, як буряк.

Інгредієнти:

буряк — 600 г;

сіль — за смаком;

молотий чорний перець — за смаком;

петрушка — 10 г;

оливкова олія — 3-3,5 ст. л.;

часник — 2-3 зубчики;

сироп топінамбура — 1 ч. л. (25 г);

бальзамічний соус — 1 ст. л.

Приготування.

Буряк почистити і порізати часточками. Викласти на лист, застелений пергаментом.

Змастити оливковою олією й запікати в розігрітій до 200 °С духовці близько півгодини. Перевернути шматочки і запікати ще 20 хв.

Для маринаду з'єднати дрібно порізаний часник, мед, решту оливкової олії й оцет.

Запечені буряки викласти в глибоку тарілку, посипати петрушкою і влити маринад, перемішати. За смаком додати сіль і чорний мелений перець.

Буряк буде готовий до подачі буквально за 30 хвилин.

Також ми розповідали про квашену капусту з буряком і часником: швидкий і смачний рецепт.

Окрім того, ми розповідали про помідори в желе: смачний і оригінальний рецепт на зиму.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро