Догори
Дати відгук

До риби і м'яса: готуємо грузинський соус ткемалі зі слив на зиму

Надзвичайно смачний рецепт соусу від Євгена Клопотенко

2 хв на прочитання24 Вересня 2022, 21:36
Поділитись:

"Як же мені подобається холодним зимовим вечором відкрити грузинський соус ткемалі та подати його до риби, м’яса, страв із картоплі та макаронних виробів. Я зробив ткемалі досить пекучим, використавши в рецепті цілий перець чилі, ви ж можете регулювати кількість інгредієнтів, виходячи зі своїх смакових вподобань. Також я поділюся секретами приготування." - Клопотенко.

ПОРАДИ, ЯК ПРИГОТУВАТИ СМАЧНИЙ СОУС ТКЕМАЛІ

Сливи. Для ткемалі можна вибрати один сорт слив, як правило, перевагу віддають аличі, але також можна міксувати різні сорти. Головна умова – не вибирати солодкі сливи, а трохи з кислинкою.

Спеції та добавки. Як правило, для приготування соусу ткемалі використовують гілочки кінзи, гострий перець чилі, часник, а також сіль, цукор і хмелі-сунелі. У моєму рецепті немає базиліка, але ви можете додати. Ще один інгредієнт – м’ята, я взяв звичайну, але, як правило, використовують дику м’яту омбало. Також можна експериментувати з мелісою.

ЯК ПРИГОТУВАТИ СОУС ТКЕМАЛІ ЗІ СЛИВ

ІНГРЕДІЄНТИ

На 1 л готового соусу:

ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

КРОК 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування соусу на зиму ткемалі.

 КРОК 2

Помийте 1 кг слив і видаліть кісточки.

 КРОК 3

Перекладіть їх в каструлю і залийте ½ склянки води.

 КРОК 4

Додайте 1 ст. л. цукру та 3-4 ч. л. солі. Зробіть середній вогонь.

 КРОК 5

Далі візьміть 10 гілочок м'яти або меліси та 15 гілочок кінзи, дрібно порубайте. Одну головку часнику очистіть і дрібно поріжте, а з перцю чилі видаліть плодоніжки і теж дрібно наріжте.

 КРОК 6

Варіть сливи з цукром та сіллю 30 хвилин, потім перебийте блендером.

 КРОК 7

Додайте 2 ч. л. хмелі-сунелі.

 КРОК 8

Після додайте подрібнений часник, зелень кінзи і м'яти та перець чилі. Варіть ще 10 хвилин.

 КРОК 9

А тепер розливайте по підготовленим і стерилізованим банкам.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото: «Їжа легко»
Безе на паличці (швейцарська меренга) — простий і оригінальний десерт лише з чотирьох інгредієнтів
1 хв на прочитання2 години тому
Як правильно збивати яйця з цукром
Рецепти Великодня: як правильно збивати яйця з цукром
1 хв на прочитанняВчора
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки.
Image by Couleur from Pixabay
В Мінагро обговорили питання поставок насіння української кукурудзи на європейські ринки
1 хв на прочитанняВчора
Рецепт ідеальної випічки Паска Великдень
Як приготувати найсмачнішу паску: рецепт пухкої та ідеальної випічки
2 хв на прочитанняВчора
Вміст трансжирів, натрію і калію в харчових продуктах: результати пілотного дослідження ВООЗ в Україні
3 хв на прочитанняВчора
Смачний чизкейк за перевіреним рецептом: готуємо просто та швидко
1 хв на прочитанняВчора
Мінагрополітики прогнозує цьогорічний врожай зернових та олійних культур близько 74 млн тонн
2 хв на прочитанняВчора
Цікавий «Китайський» спосіб розмноження троянд – відразу в горщику
1 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost