- Головна
- Новини
- Здоров'я
- #Коронавірус 2019-nCoV
- Дієтологи склали новорічне меню для хворих COVID-19
Дієтологи склали новорічне меню для хворих COVID-19
Коронавірус впливає на шлунок і кишківник, тому ці органи не можна перевантажувати.
Для новорічного столу люди, які заразилися ковідом, повинні вибирати легкі овочеві страви та виключити з новорічного меню жирні, копчені продукти і алкоголь.
Смажені продукти краще замінити на тушковану рибу. З фруктів дієтологи радять залишити на столі тільки цитрусові. Справа в тому, що цитрусові розріджують кров. Крім цього дієтологи рекомендують апельсини, помело, мандарини очистити і переварити з желатином. Вийде відмінний десерт.
Дієтологи також поділилися рецептом «лікувальної» закуски - нарізану цибулю потрібно скропити оцтом і поставити в холодильник в баночці. Таку закуску можна подати до риби або курки.
Якщо страви готувати важко, то можна скористатися послугами з доставки: так ви отримаєте улюблені страви і збережете організм від навантаження.
Експерти звернули увагу, що на новорічному столі у хворих COVID не повинен бути присутнім алкоголь. Спиртні напої краще замінити морсами і соками.