Післяноворічний період — це період гострих панкреатитів та загострення хронічних. Підшлункова залоза не любить Новий рік із алкоголем та безкінечною кількістю жирної та солодкої їжі, нагадує лікар-дієтолог Галина Слобода-Яготенко.
Вона переконана, що при цьому цілком можливо не втратити форму та здоров'я, не відмовляючись від улюблених традиційних страв, на які ви чекали цілий рік.
«Хочете олів'є — готуйте олів'є. Хочете оселедець під шубою — готуйте оселедець під шубою. Хочете мімозу — вперед, не варто собі забороняти, навіть якщо ви знижуєте вагу. Але замість відра салату зробіть стільки, щоб з'їсти або в той же вечір, або максимум на наступний день», — радить дієтолог.
Її перша й основна порада: досить готувати відрами — і не доведеться тиждень їсти те все.
«Їжте та насолоджуйтесь тим, що приготували без поспіху( з'їсте в рази менше) — це не остання трапеза у вашому житті», — рекомендує Галина Яготенко-Слобода.
Також вона дає кілька порад щодо продуктів для приготування новорічної вечері.
Окрім того, лікар нагадує, що не потрібно перетворювати свято на об'їдання: можна прогулятися до ялинки, до друзів, або запланувати собі якусь цікаву активність на наступні після Нового року дні — сходити на каток, у кіно, на концерт.
Приємне спілкування з друзями та різні активності допоможуть не сидіти за столом безкінечно довго, говорить Галина Яготенко-Слобода.
Раніше ми писали, що дієтолог радить, як готуватися до святкування Нового року.
Також ми розповідали про новорічний настрій при діабеті: чи варто вживати цитрусові.