Догори
Дати відгук

Дієтолог розкрила, як перетворити порцію пельменів на корисну для фігури страву

Потрібно просто вдатися до невеликого коректування і застосувати парочку лайфхаків.

3 хв на прочитання20 Жовтня 2023, 10:30
Поділитись:

Наявність овочів у тарілці з пельменями перетворює страву на корисний прийом їжі, розповіла дієтолог Наталія Круглова. Вона пояснила, що можна зварити овочевий бульйон або додати до страви овочевий салат, тоді в організм надійдуть необхідні білки, жири та вуглеводи.

"У цей же прийом їжі варто додати або просто овочеву нарізку, або овочевий салат, або суп з овочів, вегетаріанські борщ", - сказала Круглова.

Експерт додала, що зелені в тарілці має бути не менше за пельмені, таким чином можна буде уникнути попадання в організм зайвих калорій.

Також може бути корисним розуміння, як знизити калорійність страв, потрібно просто вдатися до невеликого коректування і застосувати парочку лайфхаків.

1. Дозуйте олію

Овочевий салат – малокалорійна страва рівно до тих пір, поки в нього не додати олію. А найкорисніші з них, наприклад, оливкова або лляна, можуть перетворити салат в справжнісіньку калорійну бомбу, адже в 100 г будь-якої олії – 800-900 ккал. Тому правило просте – не лити олію з пляшки, а строго відміряти ложками (і бажано чайними).

2. Правильний соус

Соус – той самий штрих, який, як вдалий аксесуар, додає страві характеру і харизми. А заодно і декілька зайвих кілограмів, якщо він, наприклад, майонезний або сирний. В якості основи для всіх вершкових соусів можна брати натуральний йогурт без цукру.

А взагалі існує безліч рецептів низькокалорійних, але дуже смачних заправок – гірчична, ананасна, томатна і тому подібні.

3. Ніяких йогуртів

Йогурти – марна трата грошей і зайві калорії. Йогурти не вгамовують апетит і не впливають на мікрофлору. Навіть ті, що з «живими» бактеріями. А через велику кількості цукру йогурт – небезпечний для фігури продукт. Замініть йогурти збитим кисломолочним сиром або кефіром. Для смаку завжди можна додати шматочки ягід чи фруктів.

4. М’ясо замість ковбаси

Ковбаса – не м’ясо. Настільки улюблений багатьма продукт з м’ясом має мало спільного. За стандартом, в сучасні ковбаси можна додавати до 50% замінників м’яса і майже необмежену кількість жиру, солі і крохмалю. Що вже казати про консерванти, підсилювачі смаку і барвники. Запікайте м’ясо і нарізуйте тонкими скибочками, якщо жити не можете без бутербродів.

5. Запікайте, а не смажте

Смажене – це не тільки навантаження на печінку. Під час смаження продукт вбирає олію і його калорійність збільшується в геометричній прогресії. Якщо не можете відмовитися від смаженого – запікайте їжу в духовці. Смак майже такий самий, а калорій – набагато менше.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.