Догори
Дати відгук

Декілька фізичних вправ, які покращують перистальтику кишечника

Фізичні вправи часто допомагають «лікувати» закрепи.

1 хв на прочитання07 Серпня 2023, 06:34
Поділитись:

На діяльність кишківника, його перистальтику впливає широкий спектр факторів. Якщо взяти двох чоловік і годувати абсолютно однаково, відвідування туалету у них все одно відрізнятиметься.

У той же час спорожнення кишечника у кожної людини буде тяжіти до певних звичок. За словами терапевта, більшість людей мають «досить регулярний характер калу» і відвідують туалет одночасно кожен день. У свою чергу, спосіб життя та харчування можуть впливати на звички кишківника. Фізична активність, наприклад, корисна для підтримки регулярного спорожнення: вона позитивно впливає перистальтику і «лікує» закреп.

Якщо кишечник спорожняється рідше за три рази на тиждень, можливо, у вас закреп. Намагайтеся їсти більше клітковини, яка міститься у фруктах, овочах та крупах, пити достатньо води та виконуйте фізичні вправи, щоб допомогти своєму кишечнику.

Зміни навичок кишечника можуть сигналізувати про внутрішні хвороби. Так, запальне захворювання кишечника чи дивертикулярна хвороба супроводжуються частими рідкими дефекаціями. Крім того, зміни «звичайних ритуалів» кишечника (наприклад, частіше відвідування туалету) можуть виникати при розвитку пухлини.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.