Догори
Дати відгук

Дегустація кавунів виявила два сорти найсмачнішої ягоди

Українці віддають перевагу кавунам із дрібним насінням, соковитою м’якоттю, щільній зернистій структурі, вагою 6-8 кг

1 хв на прочитання11 Червня 2020, 10:29
pixabay pixabay
Поділитись:

На закритій дегустації популярних сортів кавунів перемогли вітчизняний сорт Чарівник та американський Крімсон світ. Про це повідомив директор Південної державної сільськогосподарської дослідної станції НААН України Володимир Лимар, пише  agroreview.com

За словами науковця,   для визначення потреб ринку проводяться закриті дегустації найпопулярніших сортів кавуна вітчизняної та іноземної селекції проводили.

"На першому місця тоді виявився наш сорт Чарівник, на другому – американський Крімсон світ. Принагідно  з’ясувалося, що споживчі симпатії до баштанних в Україні та за кордоном дещо відрізняються", - розповів Володимир Лимар.

Так, українці віддають перевагу кавунам із дрібним насінням, соковитою м’якоттю, щільній зернистій структурі, вагою 6-8 кг. Для іноземців важлива не стільки соковитість чи вміст природних цукрів, скільки однорідний розмір та вага – 4-6 кг.

Така  різниця у вподобаннях пояснюється  не тільки зручністю транспортування та реалізації, а ще й особливостями споживання. Адже за словами науковця, українці просто відкраюють від кавуна скибку, та їдять собі без зайвого клопоту.  В той час як  за кордоном кавуни  подрібнюють кубиками та додають у салати.  Звісно, що порізати дрібними кубиками смугастого велетня у 8, а то й 10 кг вагою, важко. 

Додамо, в Україні вироблятимуть надзвичайно корисний кавуневий мед. У Голопристанському районі відкривається цех із виробництва бекмесу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Схема оформлення липових діагнозів про психічні розлади
На Закарпатті ліквідовано схему оформлення «липових» діагнозів про психічні розлади
1 хв на прочитання32 хвилини тому
Студентка морської біології Алексія Калосака показує дайверам, як пересаджувати коріння морської трави. Фото: Марія Фек для DIE ZEIT
Проти безсилля: як морський біолог хоче врятувати Середземне море, яке луки морської трави захищали від зміни клімату
13 хв на прочитаннягодина тому
Молодіжні ініціативи зі збереження водних ресурсів України
Молодь України на варті водних ресурсів: досвід та ініціативи
1 хв на прочитання2 години тому
Зображення створено шІ
Старий сервіз у новому амплуа: годівниця для пташок (ФОТО)
1 хв на прочитання2 години тому
Щодо стану якості повітря у місті Києві
1 хв на прочитання3 години тому
Схожі на справжні, але мають купу переваг: рослинні стейки друкують на 3D-принтерах
1 хв на прочитання4 години тому
«До справи неможливо "підшити" розбиті мрії»: експерт про те, чому жінки досі стають жертвами насильства і як це змінити
7 хв на прочитання5 годин тому
Екологічна загроза: аварія на КНС у Первомайську призвела до забруднення Південного Бугу
1 хв на прочитання8 годин тому