Догори
Дати відгук

В Україні вироблятимуть надзвичайно корисний кавуневий мед

На Херсонщині у Голопристанському районі відкривається цех із виробництва бекмесу – так званого кавунового меду.

1 хв на прочитання10 Червня 2020, 09:36
Поділитись:

Крафтове виробництво меду з кавунів - бекмесу,  запустять на "Зелених хуторах Таврії", що на Херсонщині. За словами керівника проєкту, у минулому році виготовили лише 30 трилітрових бутлів бекмесу. У 2020 році працюватиме невеликий цех, де виготовлятимуть в десять разів більше бекмесу.

За словами  керівника проєкту "Зелені хутори Таврії" Олександра Долинка, це продукт, який здавна готували на Херсонщині. У його дитинстві, каже, коли цукор був дорогий, смакували саме бекмес, пише  ukrinform.ua. 

За словами Долинка, нині бекмес можна робити з кавуна, який не йде на продаж – з однобокого, маленького кавуна. Він такий же солодкий, як і той, що відправляють на реалізацію. Технологія виготовлення - м’якоть виймаємо, вижимаємо, сік у дека великі зливаємо, і томиться він приблизно зранку до пізньої ночі, потихеньку і випаровується, десь 12 годин.

"Це оздоровча річ, не лише смачна. Для тих, у кого цукровий діабет – будь ласка, оце можна, хто хоче схуднути: на 100 грам – 106 калорій, у кого хвороби нирок – це ж кавун, лише "зимовий" кавун", - каже Долинко.

 Керівник проєкту "Зелені Хутори Таврії" сподівається, що цю ідею підхоплять і в інших районах Херсонщини, де ростуть кавуни, адже це додатковий заробіток для фермера.

У планах медоварів -  виробити першу тонну бекмесу. 

Як відомо, Великобританія імпортуватиме херсонські органічні кавуни.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: Politie Basisteam Dongemond
У Нідерландах поліція виявила садового гнома, виготовленого з екстазі (MDMA)
1 хв на прочитання2 хвилини тому
Схема оформлення липових діагнозів про психічні розлади
На Закарпатті ліквідовано схему оформлення «липових» діагнозів про психічні розлади
1 хв на прочитання48 хвилин тому
Студентка морської біології Алексія Калосака показує дайверам, як пересаджувати коріння морської трави. Фото: Марія Фек для DIE ZEIT
Проти безсилля: як морський біолог хоче врятувати Середземне море, яке луки морської трави захищали від зміни клімату
13 хв на прочитаннягодина тому
Молодіжні ініціативи зі збереження водних ресурсів України
Молодь України на варті водних ресурсів: досвід та ініціативи
1 хв на прочитання2 години тому
Старий сервіз у новому амплуа: годівниця для пташок (ФОТО)
1 хв на прочитання3 години тому
Щодо стану якості повітря у місті Києві
1 хв на прочитання3 години тому
Схожі на справжні, але мають купу переваг: рослинні стейки друкують на 3D-принтерах
1 хв на прочитання4 години тому
«До справи неможливо "підшити" розбиті мрії»: експерт про те, чому жінки досі стають жертвами насильства і як це змінити
7 хв на прочитання6 годин тому