Догори
Дати відгук

Чирбулі — яєчня по-грузинськи: простий але незвичайний рецепт

Цією яєчнею можуть наїстися дві дорослі людини, адже порції виходять немаленькими, а сама страва дуже ситною.

2 хв на прочитання23 Грудня 2022, 07:31
Поділитись:

Чирбулі (яєчня по-грузинськи) готується дуже просто, а смак має незвичайний.

Інгредієнти:

яйця — 5 шт.;

помідори — 4 шт.;

цибуля ріпчаста — 1 шт.;

горіхи волоські — 1 жменя;

часник — 4-5 зубчиків;

томатна паста — 1 ст. ложка;

олія — 2 ст. ложки;

масло вершкове — 10 г;

цибуля зелена — 3 пера;

зелень (кріп, петрушка, кінза) — за смаком;

сіль за смаком;

вода — 1/2 склянки.

Приготування.

Цибулину очистити від лушпиння і дрібно нарізати. Також подрібнити очищені зубчики часнику та волоські горіхи.

Помідори нарізати кубиками. Очищати помідори від шкірки та зливати з них сік не потрібно, адже від помідорного соку яєчня буде лише смачнішою.

Дрібно нарізати зелень.

У сковороді розігріти суміш олії та вершкового масла, всипати цибулю й обсмажуємо кілька хвилин.

Всипати в сковороду часник і горіхи. Обсмажувати все разом ще хвилинку, помішуючи.

Тепер додати томатну пасту, розмішати.

Додати в сковороду нарізані помідори та вилити воду. Нехай вміст сковороди закипить. Після цього зменшити вогонь і тушкувати на маленькому вогні хвилин п'ять. На цьому етапі можна посолити.

Коли маса в сковороді буде однорідною, акуратно вбити в неї яйця по одному, намагаючись, щоб яйце потрапило до сковороди з цілим жовтком. Накрити сковороду кришкою і чекати готовності яєць. Найкраще, щоб жовток залишився трохи рідким. Зазвичай на це йде хвилин п'ять.

Готову чирбулі щедро посипати свіжою зеленню та гарячою подавати до столу просто у сковороді. Цією яєчнею можуть наїстися дві дорослі людини, адже порції виходять немаленькими, а сама страва дуже ситною.

Також ми розповідали про варену яєчню-бовтанку, яка вариться 20 секунд — простий, але незвичайний рецепт.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.