- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Варена яєчня-бовтанка, яка вариться 20 секунд — простий, але незвичайний рецепт
Варена яєчня-бовтанка, яка вариться 20 секунд — простий, але незвичайний рецепт
За бажанням гарячу яєчню можна подавати зі шматочками вершкового масла і помідорами.
Загальновідомо, що на сніданок особливо корисні яйця, але водночас дієтологи застерігають від смаженого. Проте можна приготувати варену яєчню-бовтанку — вона і смачна, і корисна, і готується дуже швидко та просто.
Інгредієнти:
яйця — 5 шт.;
сіль за смаком;
перець чорний мелений — за смаком;
помідор (за бажанням) — 1 шт.;
масло вершкове — 15 г;
петрушка свіжа — 2 гілочки;
кріп свіжий — 2 гілочки.
Приготування.
Вершкове масло залишати в холодильнику, щоб воно було добре охолодженим і твердим.
У каструлю налити 1,5 л води та поставити на нагрівання. Воду посолити.
Над мискою встановити друшляк або сито і розбити в нього яйця. З яєць має стекти рідка частина, а залишитися лише жовток і густий білок.
Добре збити яйця виделкою чи віночком.
Коли вода закипіла, однією рукою за допомогою виделки зробити вир, а другою — тонкою цівкою влити збиті яйця. Накрити каструлю кришкою і варити яєчню-бовтанку 20 секунд. Потім вимкнути нагрівання.
Акуратно відкинути вміст каструлі на друшляк.
Нарізати скибочками помідор. Зелень подрібнити.
Вершкове масло дістати з холодильника і нарізати дрібними кубиками.
Варену яєчню-бовтанку перекласти на тарілку. За бажанням розкласти на поверхні гарячої яєчні шматочки вершкового масла і подавати яєчню з помідорами, посипавши чорним меленим перцем і нарізаною зеленню.
Також ми розповідали про яєчню з сосисками, беконом та помідорами чері в духовці — швидко, смачно і незвично.