Догори
Дати відгук

Варена яєчня-бовтанка, яка вариться 20 секунд — простий, але незвичайний рецепт

За бажанням гарячу яєчню можна подавати зі шматочками вершкового масла і помідорами.

1 хв на прочитання22 Грудня 2022, 07:32
Поділитись:

Загальновідомо, що на сніданок особливо корисні яйця, але водночас дієтологи застерігають від смаженого. Проте можна приготувати варену яєчню-бовтанку — вона і смачна, і корисна, і готується дуже швидко та просто.

Інгредієнти:

яйця — 5 шт.;

сіль за смаком;

перець чорний мелений — за смаком;

помідор (за бажанням) — 1 шт.;

масло вершкове — 15 г;

петрушка свіжа — 2 гілочки;

кріп свіжий — 2 гілочки.

Приготування.

Вершкове масло залишати в холодильнику, щоб воно було добре охолодженим і твердим.

У каструлю налити 1,5 л води та поставити на нагрівання. Воду посолити.

Над мискою встановити друшляк або сито і розбити в нього яйця. З яєць має стекти рідка частина, а залишитися лише жовток і густий білок.

Добре збити яйця виделкою чи віночком.

Коли вода закипіла, однією рукою за допомогою виделки зробити вир, а другою — тонкою цівкою влити збиті яйця. Накрити каструлю кришкою і варити яєчню-бовтанку 20 секунд. Потім вимкнути нагрівання.

Акуратно відкинути вміст каструлі на друшляк.

Нарізати скибочками помідор. Зелень подрібнити.

Вершкове масло дістати з холодильника і нарізати дрібними кубиками.

Варену яєчню-бовтанку перекласти на тарілку. За бажанням розкласти на поверхні гарячої яєчні шматочки вершкового масла і подавати яєчню з помідорами, посипавши чорним меленим перцем і нарізаною зеленню.

Також ми розповідали про яєчню з сосисками, беконом та помідорами чері в духовці — швидко, смачно і незвично.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитання11 годин тому
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитання13 годин тому
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитання13 годин тому
Фото: Максим Нікітін
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитання19 годин тому
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитанняВчора
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитанняВчора
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитанняВчора
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитання17 Травня 2025