Догори
Дати відгук

Чим небезпечна для організму яловича печінка?

Жиророзчинні вітаміни, що містяться у великій концентрації в печінці, мають властивості накопичуватися в організмі і ставати токсичними.

1 хв на прочитання08 Грудня 2020, 13:05
Поділитись:

Субпродукти належать до тієї категорії продуктів, яка марно ігнорується більшістю покупців - адже вони не тільки низькокалорійні, але і багаті вітамінами, мікро- і макроелементами. На цьому наголошують дієтологи.

«Наприклад, серце і язик, свинячі або яловичі, багаті на високоякісний білок з високим ступенем засвоюваності, а завдяки малому вмісту жиру є низькокалорійними продуктами. Крім цього, таке м'ясо багате і залізом, вітамінами, з'єднаннями хрому, міді, що дозволяє рекомендувати страви з цих продуктів дітям, вагітним і матерям, що годують », - ідеться у повідомленні.

Ці продукти також варто вживати хворим з симптомами анемії і як відновного харчування при різних респіраторних і вірусних захворюваннях.

Телячі печінка і нирки також багаті сполуками заліза, цинку, фосфором, в них міститься цілий комплекс вітамінів групи В, жиророзчинних вітамінів А, Д, Е. Але тут потрібно бути уважним, оскільки жиророзчинні вітаміни, що містяться у великій концентрації в печінці, мають властивості накопичуватися в організмі.

Наприклад, надлишок вітаміну А вкрай токсичний і може нашкодити, адже всього в 100 грамах яловичої печінки міститься до 9 денних норм вітаміну А. Тому вживання телячої печінки рекомендується обмежувати - як в період вагітності, так і при вживанні інших продуктів, багатих вітаміном А, в тому числі полівітамінних комплексів, які його містять.

Нагадаємо, раніше ми писали, що чорний хліб треба обирати уважно і обережно, оскільки він провокує підвищення рівня цукру в крові

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.