Догори
Дати відгук

Чим можна замінити сіль: 9 натуральних продуктів на кожній кухні

Замінювати сіль найкраще натуральними продуктами

3 хв на прочитання26 Травня 2022, 09:34
Поділитись:

Дефіцит солі в Україні спровокувала зупинка роботи "Артемсолі" - головного постачальника продукту. Це загрожує кризою не тільки в Україні, але і в країнах Європи. Поки сіль стрімко дорожчає, Главред розібрався, чим можна замінити сіль.

Замінювати сіль найкраще натуральними продуктами, які є на кожній кухні. Вони не тільки зроблять страви смачніше і ароматні, але і принесуть більше користі для здоров'я.

Соєвий соус

За своєю структурою соєвий соус досить солоний продукт, який можна використовувати як замінник солі. Однак не варто захоплюватися, щоб не перевантажувати нирки – норма вживання соусу – 2 ст.ложки в день. Він збагатить смаком як і перші страви, так і м'ясні. Добре експериментувати з соєвим соусом при приготуванні салатів.

Лимонна кислота

Сік лимона - відмінний замінник солі. Його кислинка посилить смак їжі, а за рахунок вітаміну С - ця кулінарна добавка стає ще й дуже корисною. Лимон можна використовувати для приготування салатів і м'ясних страв.

Морська капуста

Ще один надзвичайно корисний натуральний замінник солі. У своєму складі вона містить сіль і йод, а також джерело корисних вітамінів і мікроелементів, сушені водорості можна перемолоти в кавомолці і посипати ними страви. Або розмочити і додавати морську капусту в салати або до м'яса.

Часник

Ця гостра спеція має яскраво вираженим смаком і приходить господиням на допомогу, коли сіль не зможе позичити навіть сусідка. Приправляти часником можна практично все від супів до рибних страв. Для приготування можна використовувати, як і свіжі головки, так і часниковий порошок.

Цибуля

В якості приправи можна використовувати пагони зеленої цибулі або універсальний ріпчаста. Лук можна попередньо обдати окропом або промаринувати – це зменшити різкість смаку.

Хрін або імбир

Ці пекучі приправи допоможуть не тільки зробити страву смачніше, але і стануть на захист нашої імунної системи і вбережуть від вірусів.

Сушені овочі

Для приготування страв вибирайте сушений болгарський перець, помідор, корінь селери. Вони збагатять страву і додадуть йому неповторний аромат. У сушених овочах концентрація вітамінів більше, ніж у свіжих.

Спеція

Без спецій в цій справі вже точно не обійтися. Допоможуть посилити смак страви спеції і трави з сильними ароматами – каррі, розмарин, селера, паприка, базилік, естрагон, кмин, коріандр. Не варто забувати і про найпопулярніші спеції – петрушка і кріп.

Оцет

З оцтом важливо не переборщити. При приготуванні салатів слід використовувати натуральні сорти оцту - бальзамічний або яблучний. Вони більш м'які і надають страві пікантну кислинку.

До слова, 4 продукти, які допомагають розріджувати кров.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Як працює система торгівлі квотами на викиди
Міндовкілля відновить систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів
2 хв на прочитання45 хвилин тому
ФОТО: ілюстративпе
Україна інтегрується до міжнародної системи боротьби з ННН-рибальством
1 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: лінія електропередач / Укрінформ
Міненерго заохочує бізнес розвивати модель постачання електроенергії
1 хв на прочитання3 години тому
Гріндавік. Зображення згенеровано ШІ
Вже всьоме за рік: вражаючі кадри виверження вулкана в Ісландії (ВІДЕО)
1 хв на прочитання3 години тому
Якщо залишилися зайві бетонні блоки: креативні ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання9 годин тому
Вигоріла площа Майорки, Менорки й Ібіци разом: лісові пожежі у 2023-му завдали найбільшої шкоди Європі
1 хв на прочитання10 годин тому
Критична ситуація з опалювальним сезоном у Кривому Розі, – Мінрозвитку
1 хв на прочитанняВчора
Італія допомагатиме Україні відновлювати енергетику та залучати інвестиції для відновлення економіки
2 хв на прочитанняВчора