Догори
Дати відгук

Чи варто дозволяти кішці спати в ліжку – плюси та мінуси

Дозволяти вихованцю спати з вами чи ні — скоріше питання поглядів та принципів.

2 хв на прочитання30 Листопада 2023, 21:25
Чи варто кішці спати в ліжку домашні тварини шерсть в ліжку від кота Чи варто кішці спати в ліжку домашні тварини шерсть в ліжку від кота
Поділитись:

Вони муркотять, зігрівають, роблять масаж лапками - сон з кішкою може принести величезне задоволення. Але перебування вихованця у вашому ліжку також пов'язане із проблемами.

Власники тварин намагаються задовольнити їхні потреби, купуючи корм для котів та забезпечуючи догляд. Однак дозволяти вихованцю спати з вами чи ні — скоріше питання поглядів та принципів. Розглянемо плюси та мінуси.

Позитивні сторони

Сон із кішкою приносить комфорт. Емоційні істоти здатні вловлювати настрій та відчувати фізичний стан власника. Плюси спільного сну з пухнастиком:

  1. Умиротворення. Приємно обійняти м’яке тіло домашнього улюбленця. Котяче муркотіння заспокоює і допомагає заснути.
  2. Зміцнення відносин. Кішка, яка намагається бути ближче і підставляє морду і животик для ласки, безперечно любить господаря. Тісний контакт зміцнює зв’язки.
  3. Комфорт. Кішка, що лежить під боком, поділиться теплом, адже температура її тіла досягає 38–39,5 °C. Прекрасний природний обігрівач холодної пори.

Деякі кішки через характер вважають за краще триматися на відстані. У такому разі не слід змушувати їх лягати з вами, але можна купити лежак у магазині товарів для тварин та влаштувати його поряд з ліжком.

Врахуйте мінуси

Найбільша проблема, яку наголошують власники котів, — тварини не дають виспатися. Вночі вони вилизуються, тицяються носом в обличчя, укладаються на вас, подушку або посередині ліжка. Інші заходять ще далі — стрибають, кусають та дряпають.

Якщо тварина гуляє на вулиці, будьте готові до брудних лапок, насіння бур’янів в шерсті, а також бліх і кліщів. Кішки можуть принести додому стригучий лишай та кишкових глистів. З санітарною метою регулярно купайте і вичісуйте вихованця, обробляйте від паразитів, проводьте дегельмінтизацію і вакцинуйте.

Подумайте, чи готові ви миритися з шерстю, яка неодмінно залишається на ліжку.

Не пускайте у ліжко хворого кота. Якщо у тварин кашель, нежить, гнійні рани, блювання або діарея, виділіть окреме місце до одужання.

Не дозволяйте спати з маленькими дітьми. Вихованець може випадково задушити немовля, якщо вляжеться на обличчя або груди.

Проаналізувавши всі за і проти, ухваліть своє рішення. У будь-якому випадку будьте послідовні. Дозволяєте кішці лежати з вами – вчіть шанувати сон. Не піддавайтеся на спроби підняти вас із ліжка. Якщо ні – встановіть заборону та не дозволяйте порушувати межі.

Як відомо, сьогодні відзначають Всесвітній день домашніх тварин

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.