Догори
Дати відгук

Чурос — екзотичний десерт, який готується надзвичайно просто: покроковий рецепт

Чуроси часто подаються як солодкий перекус або десерт на заходах або у вуличних кафе.

1 хв на прочитання09 Березня 2024, 01:21
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Чурос — це традиційний мексиканський десерт, який виготовляється з тіста, схожого на фритюр. Це довгі тонкі палички тіста, які зазвичай обсипаються цукром або корицею та подаються з різноманітними соусами чи начинками, такими як шоколад, карамель або фруктові соуси. Чуроси часто подаються як солодкий перекус або десерт на заходах або у вуличних кафе. Приготувати чурос легко можна в домашніх умовах.

Інгредієнти:

яйце велике — 1 шт.;

олія оливкова — 1 ст. л.;

борошно — 150 г;

цукор — 1 ст. л.;

сіль — 0,5 ч. л.;

вода — 450 г;

олія соняшникова рафінована — для фритюру;

цукрова пудра — для присипки.

Приготування.

У великій товстостінній каструлі змішати воду, олію, цукор і сіль. Довести воду до кипіння, розмішати цукор. Зняти каструлю з плити, ввести просіяне борошно, перемішати дерев'яною ложкою до однорідного еластичного стану. Ввести в каструлю з тістом яйце, добре перемішати.

Викласти тісто в кондитерський мішок із великою фігурною насадкою.

У воці чи іншій глибокій сковороді розігріти до 190 °С достатню кількість олії для смаження у фритюрі. Відсаджувати тісто просто в гарячу олію у вигляді завитків (по дві штуки за раз). Готувати приблизно 3-4 хвилини до золотистого кольору.

Перекласти чурос на паперовий рушник, аби стекла зайва олія. За кілька хвилин перекласти вироби на тарілку, присипати цукровою пудрою.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.