Догори
Дати відгук

Чотири натуральні засоби, щоб швидко засинати і побороти безсоння

Хитрі способи , щоб перехитрити безсоння.

2 хв на прочитання08 Грудня 2023, 23:45
Засоби для міцного сну та швидкого засинання. Засоби для міцного сну та швидкого засинання.
Поділитись:

Перш ніж перейти на снодійне, варто спробувати натуральні засоби, які іноді не менш ефективні у боротьбі з безсонням.

Сушена вишня проти раннього підйому

Якщо ви прокидаєтеся до сходу сонця, а потім насилу засинаєте, щоб поспати ще трохи до дзвінка будильника, спробуйте перекусити перед сном сушеною терпкою вишнею або випити терпкий вишневий сік після вечері. Дослідники з Університету штату Луїзіана кажуть, що мелатонін із цього фрукта допомагає вам спати на 1 годину та 24 хвилини довше.

Яблучний сік проти частих пробуджень

Осіння алергія може утруднити дихання протягом ночі, викликаючи мініпробудження, через які ви спите недостатньо міцно, погано висипаєтеся, відчуваєте втому. В такому разі випийте чашку чистого яблучного соку перед сном. Його поліфеноли пригнічують вивільнення гістаміну в організмі, що спричиняє надмірну реакцію на алергени. Він значно зменшує чхання, набряк слизової носа та виділення з нього.

Ашвагандха для швидкого засинання

Дослідження, опубліковане в Sleep Medicine, доводить, що люди, які приймали від 250 до 300 мг рослини ашвагандха двічі на день, змогли заснути на 20 хвилин швидше. Рослина допомагає зняти напруження і поринути в сон.

Олія апельсина для глибокого сну

Побризкайте подушку ефірною олією апельсина. Дослідження, проведене 2021 року, показало, що цитрусові аромати сприяють поглибленню сну. Хоча апельсин за "сонними" властивостями часто поступається лаванді, він дуже корисний для поліпшення сну - лимонен, що міститься в ньому, допомагає відновити зв'язок між залозами, які під час стресу порушують сон.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.