Догори
Дати відгук

Чому вживання цукру корисне для здоров’я

Важливо лише, щоб доза залишалася помірною.

2 хв на прочитання05 Жовтня 2021, 07:33
Поділитись:

Цукор може бути корисним, якщо вживати його в помірній кількості. Про це розповідає Putnam Ridge. Більшість людей любить солодкі страви та напої. Проблема виникає, коли ми їмо забагато цукру. Надмірне споживання цукру може призвести до хронічних захворювань, таких як діабет, ожиріння, гіпертонія та хвороби серця.

Нашому організму для виживання потрібен один вид цукру — глюкоза. Глюкоза важлива для роботи мозку, а також є ключовим джерелом палива у всьому тілі.

Однак тепер цукор можна знайти практично в кожній їжі, яку ми їмо, — достатньо прочитати етикетки.

«Немає необхідності додавати у свій раціон додаткову глюкозу. Ваш організм може витягати глюкозу з цукрів та інших вуглеводів у вашій їжі. Він також може виробляти нову глюкозу, переважно в печінці. Ось чому ви можете вижити довгий час без їжі. Наприклад, фрукти забезпечують натуральний цукор, а також корисні для вас», — ідеться в повідомленні.

Значна частина цукру, який ми їмо, не міститься природним чином у продуктах харчування, але додається під час обробки або приготування. Вони додаються, щоб зробити їжу та напої кращими на смак.

Підсолоджені цукром напої, такі як газована та енергетичні напої, є провідним джерелом додаткового цукру в американській дієті. Соки від природи містять багато цукру. Але іноді його додають ще більше, щоб вони мали солодший смак.

Через ці шкідливі наслідки лікарі рекомендують американцям скоротити вживання цукру. Близько 15 % калорій в американській дієті для дорослих зараз надходять із цього джерела. Експерти рекомендують щоденне обмеження не більше 10 % ваших денних калорій.

Навчіться визначати цукор на етикетках продуктів:

  • сахароза (столовий цукор),
  • цукор-сирець,
  • сироп,
  • підсолоджувач,
  • нектар,
  • фруктоза,
  • мед,
  • патока,
  • безводна декстроза.

Інший спосіб розпізнати його на етикетці харчового продукту — це побачити будь-яке слово, що закінчується на -ose, хімічний суфікс цукру.

«Багато людей намагаються скоротити кількість калорій, переходячи з цукристих на дієтичні продукти та напої, що містять низькокалорійні або безкалорійні підсолоджувачі. Ці штучні підсолоджувачі — також відомі як замінники цукру — у багато разів солодші за столовий цукор, тому менші кількості можуть створити такий же рівень солодкості», — ідеться в повідомленні.

Тим часом фітнес-тренер стверджує, що шкідливість цукру — це міф.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.