Чому не варто їсти вчорашню їжу: пояснює лікар
При підігріві структура білка змінюється і засвоюватиметься складніше, а на шлунок тільки важче.
Не таємниця, що найкорисніша їжа — свіжа.
«Ну, а що робити тим, у кого немає можливості готувати щодня?», «І чим це шкідливо?», «Завжди так робив і живий-здоровий», — наводить лікар Ігор Матвієнко найпоширеніші аргументи противників цієї максими.
Він пояснює, що все максимально просто: у щойно приготованій страві є корисні речовини, якщо ж його залишити другого дня, їхня кількість скорочується.
«Наприклад, смажена картопля. У ній і так містяться трансжири, які не дуже сприятливо позначаються на здоров'ї, а за надмірної термічної обробки чисельність тільки збільшується. Або ж курятина. При підігріві структура білка змінюється і засвоюватиметься складніше, а на шлунок тільки важче», — говорить лікар.
Він радить готувати прості страви в невеликих кількостях, щоб організму було набагато простіше.
Також ми розповідали, чим можна замінити сіль: радить лікар.
Окрім того, спеціаліст із харчової безпеки застерігає: «Ніколи не мийте курячого м’яса».