Догори
Дати відгук

Ніколи не мийте курячого м’яса — спеціаліст із харчової безпеки

«Миття курки не зменшує кількості бактерій на курці. Воно просто поширює їх по раковині та кухні».

1 хв на прочитання24 Травня 2022, 01:22
Поділитись:

Лікар і спеціаліст із харчової безпеки Джеймс Кінчелоу назвав куряче м'ясо одним з найбільш схильних до зараження сальмонелою продуктів і пояснив небезпеку його миття перед приготуванням. Про це повідомив сайт Eat This, Not That.

Фахівець радить ніколи не мити курятини перед приготуванням.

«Миття курки не зменшує кількості бактерій на курці. Воно просто поширює їх по раковині та кухні», — говорить Кінчелоу.

Експерт пояснює, що паразит не витримує теплової обробки, і радить правильно готувати курятину для боротьби з сальмонелою. При цьому він застерігає, що якщо як слід не прибрати кухню після приготування, сальмонела може залишитися на раковині та кухонних поверхнях.

«Сальмонела не може вижити у курці, якщо та приготовлена ​​правильно. Але паразит може вижити на ваших стільницях, раковині, губках, пальцях, одязі — на будь-якій поверхні, до якої торкалося заражене м'ясо і яка після цього була належним чином очищена», — наголошує він.

Також ми розповідали, як швидко розморозити м’ясо й «оживити» хліб: хитрість від лікаря.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Гороскоп на 15 листопада 2025 року
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на суботу, 15 листопада 2025 року
13 хв на прочитання49 хвилин тому
Хаджибейський лиман: падіння рівня води, зростання мінералізації та депресія популяції креветки.
Дослідження Хаджибейського лиману: зменшення рівня води та загроза для креветки
1 хв на прочитання2 години тому
Фото ілюстративне: freesvydovets.org
КЕКЦ звинувачує керівництво Міндовкілля у незаконних лімітах на рубку дерев у заповідниках
2 хв на прочитання3 години тому
Бурі ведмеді. Фото: Anthony Renovato _ Unsplash
"Тварини не знають кордонів": виживання диких тварин під загрозою через стрімку втрату міграційних шляхів
7 хв на прочитання5 годин тому
У Хмельницькому відбулося чергове масштабне зариблення міського водосховища
1 хв на прочитанняВчора
На Полтавщині ліквідували підпільний цех із виробництва сигарет на 47 мільйонів гривень
2 хв на прочитанняВчора
Україна та OACPS поглиблюють партнерство для зміцнення глобальної продовольчої безпеки
2 хв на прочитанняВчора
Черга вагонів із зерном до портів Одеси за тиждень зросла на 51%
2 хв на прочитанняВчора