Ніколи не мийте курячого м’яса — спеціаліст із харчової безпеки
«Миття курки не зменшує кількості бактерій на курці. Воно просто поширює їх по раковині та кухні».
Лікар і спеціаліст із харчової безпеки Джеймс Кінчелоу назвав куряче м'ясо одним з найбільш схильних до зараження сальмонелою продуктів і пояснив небезпеку його миття перед приготуванням. Про це повідомив сайт Eat This, Not That.
Фахівець радить ніколи не мити курятини перед приготуванням.
«Миття курки не зменшує кількості бактерій на курці. Воно просто поширює їх по раковині та кухні», — говорить Кінчелоу.
Експерт пояснює, що паразит не витримує теплової обробки, і радить правильно готувати курятину для боротьби з сальмонелою. При цьому він застерігає, що якщо як слід не прибрати кухню після приготування, сальмонела може залишитися на раковині та кухонних поверхнях.
«Сальмонела не може вижити у курці, якщо та приготовлена правильно. Але паразит може вижити на ваших стільницях, раковині, губках, пальцях, одязі — на будь-якій поверхні, до якої торкалося заражене м'ясо і яка після цього була належним чином очищена», — наголошує він.
Також ми розповідали, як швидко розморозити м’ясо й «оживити» хліб: хитрість від лікаря.