Догори
Дати відгук

Британцю діагностували біполярний розлад і порадили рятувати тарантулів — він завів 700 штук

Його рятувальні місії призвели до того, що павуки захопили його дім.

4 хв на прочитання21 Січня 2024, 07:32
36-річний Аарон Фенікс лише за останній рік врятував понад 100 павуків, яких додав до своєї «печери тарантулів». Фото: SWNS 36-річний Аарон Фенікс лише за останній рік врятував понад 100 павуків, яких додав до своєї «печери тарантулів». Фото: SWNS
Поділитись:

36-річний житель Великої Британії Аарон Фенікс живе із понад 700 тарантулами. Майже всі павуки в його колекції врятовані — їх покинули колишні власники. Завести таке хобі британцю порадили лікарі після того, як виявили у нього психічне захворювання — біполярні розлади. Про це розповідає Mirror.

36-річний Аарон Фенікс врятував понад 100 павуків лише за останній рік і змушений розводити жуків, аби прогодувати свою величезну колекцію, яку він тримає у своїй «печері тарантулів», найбільший з яких розміром як обідня тарілка. Британець каже, що його партнерка, 47-річна Джо, не проти жити з більш ніж 700 павуками-птахоїдами, оскільки це робить Аарона щасливим і приносить користь його психічному здоров'ю.

Аарон каже, що він «був народжений для цього», проте колекція павуків-птахоїдів уже переросла межі будинку, який він ділить із Джо та її двома доньками-підлітками, і Аарон перебуває в процесі створення будинку на замовлення для своєї армії павуків.

«Люди завжди запитують, чи я жартую [коли я кажу їм, скільки у мене павуків] — вони запитують, чи зі мною щось не так. Але у кожного є своє хобі, те, що йому подобається робити. Комусь подобається ходити в спортзал, а мені подобається колекціонувати павуків-птахоїдів. Загалом, за останній рік я врятував 120 павуків — це моє життя, це все для мене. Я не думаю, що для мене коли-небудь може бути межа — щойно я врятував одного павука, знав, що хочу більшого. Допоки я знаю, що можу доглядати за ними і давати їм базовий догляд, я щасливий», — говорить він.

Аарон почав колекціонувати павуків, коли лікарі сказали йому, що хобі може допомогти його психічному здоров'ю після встановлення діагнозу «біполярний розлад». Надихнув його домашній тарантул, якого він мав у підлітковому віці, та зрештою змушений був від нього відмовитися. У подальшому житті його колекція швидко зростала — і тепер він рятує покинутих павукоподібних з усієї країни, а також працює над тим, аби мати можливість продавати тварин іншим колекціонерам і любителям павуків. А щоб заощадити на харчуванні, він розводить сарану та борошняних черв'яків, якими годує павуків-птахоїдів.

Аарон каже, що його найбільший павук — бордовий птахоїд-голіаф, також відомий як павук-голіаф, що харчується птахами, з розмахом ніг розміром як обідня тарілка. Зараз він навіть почав пропонувати відвідування дитячих свят, даючи дітям і батькам можливість безпечно побачити цих тварин зблизька.

«Я придбав приміщення, щоб мати власний магазин павуків, працюю над веб-сайтом і подорожую країною, рятуючи павуків. Я отримую багато повідомлень від людей, які пишуть, що мають павуків і більше не хочуть їх тримати. Я також отримував повідомлення від людей, які викидали павуків на вулицю — одного разу хтось переїхав і залишив павуків на вулиці у своїх вольєрах. Наразі у мене є спеціальна кімната в моєму будинку, моя печера павуків-птахоїдів», — каже Аарон.

Павуки потребують достатньої температури довкілля, яку він досягає, тримаючи в кімнаті масляний радіатор. Британець стверджує, що це не має великого впливу на його рахунки за електроенергію.

Аарон каже, що витрачає близько 100 фунтів стерлінгів на місяць на матеріали: коркову кору, листяну підстилку та мох сфагнум для акваріумів. Він каже, що якби він не розводив власний живий корм для павуків-птахоїдів, то витрачав би близько 200 фунтів на місяць на їжу.

«Я працюю повний робочий день, займаючись переїздами, але з розвитком подій я зрозумів, що це те, чим я хочу займатися. У мого боса була вільна машина, тож я займався її ремонтом, ущільнював стіни, встановлював стелажі та спеціальні вольєри, а також теплові подушечки тощо. Моя партнерка не втручається, вона просто щаслива, що це робить мене щасливим», — говорить британець.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost